Sony keert het kleine lcd-display segment de rug toe. Daarbovenop verliezen dit jaar wereldwijd maar liefst 10.000 Sony-medewerkers hun job. Sony voorspelde voor het jaar 2011 een verlies van 2.7 miljard dollar, helaas was dit nog niet alles. Vandaag hebben zij bekend gemaakt dat de verliezen zijn opgelopen tot 6.4 miljard dollar. Dit is te wijten […]

Advertentie

Sony keert het kleine lcd-display segment de rug toe. Daarbovenop verliezen dit jaar wereldwijd maar liefst 10.000 Sony-medewerkers hun job.

Sony voorspelde voor het jaar 2011 een verlies van 2.7 miljard dollar, helaas was dit nog niet alles. Vandaag hebben zij bekend gemaakt dat de verliezen zijn opgelopen tot 6.4 miljard dollar. Dit is te wijten aan de vele tegenslagen voor het Japanse bedrijf in 2011. Denk maar aan de tsunami in Japan, de PlayStation Network hack en de extreem lage vraag naar Sony-televisies.

"Zware maatregelen"
Kazuo Hirai, sinds 1 april Sony’s nieuwe topman, belooft zware maatregelen om het verlieslatende bedrijf terug op het rechte spoor te krijgen.

Een van die maatregelen is het opdoeken van de afdeling die zich bezighoudt met de productie van kleine lcd-displays. Daarnaast werd nog de mobieledisplay-afdeling gefuseerd met de lcd- en led-afdelingen van Hitachi en Toshiba in het nieuw bedrijf genaamd Japan Display. Ongeveer 10 procent van het onafhankelijke Japan Display is in handen van Sony.

In totaal worden, in de loop van dit jaar, 10.000 banen geschrapt bij het afscheuren en herstructureren van de afdelingen.

Advertentie