Fujitsu ScanSnap S1300

De ScanSnap S1300 is een ietwat "aparte" scanner. De verklaring daarvoor is eenvoudig: er is geen TWAIN-driver voorzien. Om onbegrijpelijke reden integreert Fujitsu zijn scanner niet graag met bestaande scanprogramma’s en mikt het resoluut op eigen toepassingen, in dit geval ScanSnap Organizer en Cardminder.

Die software werkt overigens vlekkeloos, maar biedt zeker niet de diepgang van andere pakketten. ScanSnap Organizer werkt met een centraal platform waarop je alle gescande documenten terugvindt. Je kunt er pdf- en jpeg-bestanden bewerken en pdf-documenten scannen die specifiek voor tekstherkenning bedoeld zijn.

Cardminder is een kleinere toepassing die visitekaartjes herkent en die in je contactenlijst in Outlook of Excel importeert. Op het vlak van integratie met clouddiensten scoort Fujitsu het allerbeste in deze test. Je kunt rechtstreeks scannen naar Evernote, Google Docs, SugarSync, SharePoint en Salesforce Chatter.

[related_article id=”161563″]

Mobiel scannen
Als grote verrassing vinden we ook een optie om rechtstreeks naar een tablet of smartphone te scannen. Je moet daarvoor wel een specifieke app installeren op je iPad of iPhone. Het is opvallend hoe snel het gescande document op je iPhone staat; het hele proces duurt amper enkele seconden.

Over een specifieke versie voor andere mobiele besturingssystemen is voorlopig nog niets geweten, maar je kunt in tussentijd ook gewoon SugarSync op de verschillende platformen installeren en op die manier je documenten mobiel raadplegen. De scanresultaten van de ScanSnap S1300 zijn ontzettend goed. Qua tekstherkenning scoort hij bij de besten en de scansnelheid is hoog genoeg om vlot te kunnen werken.

Je kunt tot tien documenten klaarzetten om te scannen, de helft minder als bij de Canon P-215. Ondanks zijn formaat is de ScanSnap S1300 ook mobiel te gebruiken. Voor gegevensoverdracht heb je een  USB-kabel nodig, voor de voeding een tweede. Er zit ook een aparte voedingsadapter bij in de doos, voor wie van plan is om zijn scanner niet overal mee naartoe te nemen.

In principe is de ScanSnap een uitstekende scanner met veel mogelijkheden, maar het ontbreken van een TWAIN-driver is onvergeeflijk. Dan zien we liever een oplossing zoals bij de Canon P-215, waar je met een schakelaar kunt kiezen tussen TWAIN of het eigen protocol.

Fujitsu ScanSnap S1300
299 euro (maart 2012)

PRO: snel, mobiele applicatie voorzien, kwalitatieve scans.
CONTRA: geen TWAIN-ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business