Canon P-215

Canon stuurde ons voor deze test hun gloednieuwe P-215 op. Deze stijlvolle scanner is naar onze smaak alvast erg mooi en hij voelt behoorlijk solide aan. In de doos vinden we een USB 2.0-kabel terug en een extra USB-kabel voor de voeding. Vreemd, want op de website lezen we dat de scanner maar één USB-kabel nodig zou hebben.

Uiteindelijk blijkt dat alleen op te gaan voor een USB 3.0-kabel. Die kan naast een snellere dataverwerking voornamelijk meer stroom leveren. Alleen is zo’n USB 3.0-kabel optioneel. Om de aan-uitknop te vinden, moet je het klepje bovenaan openen. Meteen verschijnt er ook een papierhouder waar je tot 20 vellen kunt klaarzetten om te scannen. Dat is mooi meegenomen gezien het compacte uitzicht van de scanner.

TWAIN of eigen driver
De P-215 kan zowel enkelzijdig als dubbelzijdig scannen. Achteraan vinden we een kleine schakelaar waar ‘Auto-Start’ bij vermeld staat. Zet je die uit, dan maakt de scanner gebruik van de klassieke TWAIN-driver, zodat je met bestaande software aan de slag kunt. Schakel je Auto-Start in, dan start Canon bij het scannen het eigen programma CaptureOnTouch op.

[related_article id=”161563″]

Deze gebruiksvriendelijke software laat je toe om scans op te slaan in verschillende formaten, waaronder PDF en jpeg, waar bij die eerste ook meteen tekstherkenning wordt toegepast. Het leuke aan de software is dat elke scan automatisch wordt gecorrigeerd, of je nu de pagina schuin invoert of niet. CaptureOnTouch laat ook toe om scans rechtstreeks te uploaden naar Google Docs of Evernote.

Geen mobiele app
Heel handig, maar we missen nog een mobiele app waarmee we ze kunnen bekijken op een smartphone of tablet. Als je de scanner als TWAIN-toestel installeert, kun je de meegeleverde pakketten van BizCard en PaperPort gebruiken om je scans te delen en visitekaartjes te digitaliseren. De Canon P-215 weet ons in elk geval aangenaam te verrassen.

De scanner zit boordevol functies, en de mogelijkheid om te wisselen tussen een TWAIN-driver en de eigen Canon-software vinden we een uitstekend idee. De P-215 kan perfect onderweg worden gebruikt, maar past ook op een bureau als vaste scanner. Alleen jammer dat de USB 3.0-kabel, die ervoor zorgt dat je maar één USB-kabel nodig hebt voor voeding en data, niet standaard wordt meegeleverd.

Canon P-215
299 euro (maart 2012)

PRO: compact, scant snel, TWAIN én eigen drivers.
CONTRA: optionele USB 3.0-kabel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business