Bono en The Edge van U2 hebben zich ingekocht bij de populaire ‘cloudschijf’ Dropbox. Dat maakte Dropbox maandag bekend via zijn Twitter-account. Volgens The Next Web maakten de U2-muzikanten onderdeel uit van een investeringsronde afgelopen oktober van Index Ventures, waarbij in totaal 250 miljoen dollar werd opgehaald. Het is niet bekend hoeveel Bono en The […]

Advertentie

Bono en The Edge van U2 hebben zich ingekocht bij de populaire ‘cloudschijf’ Dropbox.

Dat maakte Dropbox maandag bekend via zijn Twitter-account. Volgens The Next Web maakten de U2-muzikanten onderdeel uit van een investeringsronde afgelopen oktober van Index Ventures, waarbij in totaal 250 miljoen dollar werd opgehaald. Het is niet bekend hoeveel Bono en The Edge hebben gestoken in de clouddienst.

De financiële site 24/7 Wall Street noemde Bono, die bestuurslid is van geldschieter Elevation Partners, een paar jaar geleden nog “de slechtste investeerder in Amerika”, mede op basis van rampzalige kapitaalinjecties in Palm en een geflopte musical over stripheld Spiderman. De muzikant heeft sindsdien het tij gekeerd, met een grote investering in netwerksite Facebook.

Dropbox heeft wereldwijd momenteel meer dan 45 miljoen gebruikers, maar zal in april zware concurrentie krijgen van Google, dat deze maand plant zijn eigen online harde schijf te lanceren.