Mobistar stelt nieuwe tariefplannen voor maar het aanbod is vroegtijdig uitgelekt. Daaruit blijkt dat de operator voortaan dierennamen hanteert. Bent u een eekhoorn, kangoeroe, dolfijn of panter? Die vraag krijg je vanaf morgen, wanneer de tarieven ingaan, bij Mobistar. De operator vervangt zijn tarievenstructuur door vier segmenten. De persconferentie van de operator loopt nog op […]


Mobistar stelt nieuwe tariefplannen voor maar het aanbod is vroegtijdig uitgelekt. Daaruit blijkt dat de operator voortaan dierennamen hanteert.

Bent u een eekhoorn, kangoeroe, dolfijn of panter? Die vraag krijg je vanaf morgen, wanneer de tarieven ingaan, bij Mobistar. De operator vervangt zijn tarievenstructuur door vier segmenten.

De persconferentie van de operator loopt nog op het moment van schrijven, maar Twitteraar Koen Delvaux plaatste al een link naar de volgende tarieven. Ook op Userbase werden de tarieven dit weekend al gelekt.


Écureuil € 5 : 20 minutes vers tous réseaux + 20 SMS
Écureuil € 10 : 60 minutes vers tous réseaux + 50 SMS

Kangourou € 20 : 120 minutes vers tous réseaux + 100 SMS
Kangourou € 30 : 180 minutes vers tous réseaux + appels illimités vers numéros Mobistar en heures creuses + 100 SMS
Kangourou € 40 : 240 minutes vers tous réseaux + appels illimités vers tous réseaux en heures creuses + 100 SMS

Dauphin € 10 : 30 minutes vers tous réseaux + 300 SMS + 25MB + Facebook, Twiter et Netlog
Dauphin € 15 : 60 minutes vers tous réseaux + SMS illimités + 50MB + Facebook, Twiter et Netlog
Dauphin € 25 : 60 minutes vers tous réseaux + appels illimités depuis la zone de domicile vers tous réseaux en heures creuses + SMS illimités + 100MB + Facebook, Twiter et Netlog

Panthère € 30 : 180 minutes vers tous réseaux + SMS illimités + 150MB
Panthère € 45 : 300 minutes vers tous réseaux + SMS illimités + 250MB
Panthère € 60 : 420 minutes vers tous réseaux + SMS illimités + 500MB + TV Mobile
Panthère € 90 : appels illimité + SMS illimités + 4GB + TV Mobile

Mobistar bevestigt aan onze redactie dat de gegevens kloppen, al komen er bij elke formule nog een aantal voordelen bij die op dit moment uit de doeken worden gedaan. De abonnementsformules zijn vanaf morgen beschikbaar.

De keuze voor dierennamen is volgens de operator “Omdat mensen zich makkelijk kunnen vinden in de naam van een dier dan in pakweg een My 25 (de oude abonnementsnamen, nvdr).”

De tarieven onder de naam Eekhoorn zijn het goedkoopst en variëren van 5  tot 10 euro. Bij Kangoeroe (20-40 euro) kan je afhankelijk van je abonnement onbeperkt bellen naar bepaalde nummers. Dolfijnen (10-25 euro) krijgen een bepaald volume mobiel internet en Panters (30-90 euro) krijgen vooral veel belminuten en mobiel dataverkeer.

Wat opvalt is dat het duurste tarief, Panter €90, onbeperkt bellen en smsen aanbiedt met vier gigabyte mobiel dataverkeer en mobiele tv. Dat is deels een antwoord op Base dat sinds deze zomer uitpakt met een aanbod waarbij je voor negentig euro onbeperkt kan bellen, smsen en surfen.