Een half jaar nadat vervoersmaatschappij De Lijn een iPhone-app lanceerde, is er nu ook een versie voor Android-toestellen beschikbaar. De app komt op het moment van schrijven nog niet voor in de zoekresultaten van de Google Play Store maar je vindt wel een link op de website van De Lijn. Wat de lay-out betreft, oogt […]

Een half jaar nadat vervoersmaatschappij De Lijn een iPhone-app lanceerde, is er nu ook een versie voor Android-toestellen beschikbaar.

De app komt op het moment van schrijven nog niet voor in de zoekresultaten van de Google Play Store maar je vindt wel een link op de website van De Lijn. Wat de lay-out betreft, oogt de de Android-app beter dan de iPhone-versie maar qua functionaliteit zijn ze gelijk.

Wanneer komt de bus?
Zo kun je in de routeplanner realtime-reisinformatie opvragen: de doorkomsttijden aan de halte worden berekend op basis van de actuele positie van de bus of tram indien die beschikbaar is. Tijdens de rit kun je dan volgen hoe ver je nog verwijderd bent van de volgende halte.

Als vertrekpunt kun je je huidige locatie, een treinstation en een adres uit je contactenlijst ingeven of een plaats op de kaart aanduiden. Als je nog geen vervoerbewijs hebt kun je in de app een sms-ticket van De Lijn aankopen. Voor 1,30 euro plus de kosten van de sms mag je een uur reizen en voor twee uur betaal je 2,10 euro.

De Android-app van De Lijn is gratis beschikbaar, net als die voor de iPhone en iPod Touch