De Nederlandse politie heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd. Hij wordt verdacht van het hacken van KPN. KPN werd op 16 januari gehackt. Daarbij kreeg iemand de hoogste toegangsrechten tot enkele honderden servers. Het telecombedrijf heeft sindsdien besloten zijn beveiliging op te trekken. Vandaag maakt het Nederlandse Openbaar Ministerie bekend dat het afgelopen dinsdag in Berendrecht […]

Advertentie

De Nederlandse politie heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd. Hij wordt verdacht van het hacken van KPN.

KPN werd op 16 januari gehackt. Daarbij kreeg iemand de hoogste toegangsrechten tot enkele honderden servers. Het telecombedrijf heeft sindsdien besloten zijn beveiliging op te trekken.

Vandaag maakt het Nederlandse Openbaar Ministerie bekend dat het afgelopen dinsdag in Berendrecht een zeventienjarige jongeman heeft opgepakt. Bij die arrestatie werden ook een versleutelde computer, twee laptops en gegevensdragers in beslag genomen.

De tiener werd al enkele weken gevolgd door de Nationale Recherche. Hij had op een Koreaans chatkanaal opgeschept over zijn daden.

Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie van Nederland ook verdacht van inbraken in de computers van de Tokohu universiteit in Japan, de universiteit van Trondheim (Noorwegen) en het Korea Advanced Institute of Science and Technology. Daarnaast wordt vermoed dat hij een website beheert met gegevens van gestolen kredietkaarten.

Advertentie