DesktopCal 1.1.1.1656 Een papieren agenda om je taken te noteren en afspraken vast te leggen is passé. Digitaal dus, maar vervelend is wel dat je daarvoor telkens het internet op moet voor Google Agenda of dat je eerst een applicatie zoals Outlook)moet opstarten. DesktopCal zorgt ervoor dat je je agenda op elk moment op je […]

Advertentie

DesktopCal 1.1.1.1656

Een papieren agenda om je taken te noteren en afspraken vast te leggen is passé. Digitaal dus, maar vervelend is wel dat je daarvoor telkens het internet op moet voor Google Agenda of dat je eerst een applicatie zoals Outlook)moet opstarten. DesktopCal zorgt ervoor dat je je agenda op elk moment op je bureaublad te zien krijgt.

Een heuse agenda op je bureaublad mag dan wel snel bereikbaar zijn, die palmt natuurlijk wel behoorlijk wat schermruimte in. DesktopCal lost dat handig op door je zelf de transparantiegraad van je kalender te laten instellen zodat je nog de onderliggende pictogrammen te zien krijgt. Bovendien kan je met een muisklik de agenda onzichtbaar en weer zichtbaar maken.

[download_file]

Standaard krijg je min of meer de dagen van de lopende maand in beeld. Wil je een item toevoegen dan volstaat het te dubbelklikken op de gewenste dag, waarna je meteen een beschrijving kan invullen. Verwacht hier geen geavanceerde opties: je kan dus geen reminder activeren of de afspraak tussen bepaalde uren of over een aantal dagen heen plannen. Door een knopje aan te klikken blader je snel naar een andere periode, of je selecteert de gewenste dag in een minikalender.

Het is ook mogelijk het uitzicht van de agenda aan te passen: hoeveel rijen en kolommen wil je zien, hoe transparant moet de agenda zijn of welk lettertype en achtergrond kleur wil je. Standaard krijg je dus de bureaubladachtergrond te zien, maar als je dat zo instelt, haalt DesktopCal daarvoor afbeeldingen op uit een zelfgekozen map.

Advertentie