Nieuws

Van Android naar iPhone en omgekeerd

Wil je je iPhone inruilen voor een Android-toestel, of ga je de omgekeerde richting uit? Hier moet je aan denken:

Wennen aan iTunes
Elk iOS-apparaat, of het nu een iPad of iPhone is, moet met iTunes worden verbonden en geregistreerd om te kunnen werken. iTunes is niet altijd even populair, vooral door zijn wisselende prestaties op het Windows-platform. Daarnaast is er een beperking aan het aantal computers met iTunes dat je aan je iPhone kunt koppelen. Sinds Apple iOS 5 kun je je iPhone geheel draadloos synchroniseren, iets wat bij Android nog altijd niet mogelijk is.

Data kopiëren
Door de open structuur van het Androidplatform en de ondersteuning voor micro- SD geheugen is het een fluitje van een cent om je foto’s en andere media van je telefoon te plukken en ze op je harde schijf op te slaan, die je dan vervolgens via iTunes kunt importeren. Makkelijk, maar tijdrovend.

[related_article id=”158662″]

Gebruik Google Sync
Android-gebruikers hebben vrijwel al hun contactgegevens in een Google-account gestoken, en beginnende gebruikers moeten ook zo’n account aanmaken. Verhuis je naar de iPhone, dan voorziet de zoekmachine gelukkig een tool om al je contactgegevens te exporteren. Je kunt ze rechtstreeks in iTunes synchroniseren, via het Info-menu van je iPhone.

Je moet wel eerst je Gmail-account op je iPhone toevoegen als Exchange-account en daarna aangeven wat je allemaal wilt synchroniseren: mail, contacten en kalender behoren tot de mogelijkheden. Apple Mail is geen Gmail, dus je labels en je sterren raak je kwijt. Er bestaat ook een Gmail-app voor de iPhone, maar die is nog verre van perfect.

Gegevens van de iPhone naar de Android overzetten, kan ook met Google Sync, al gebruiken we daarvoor liever de app Bump, die op beide platforms verkrijgbaar is.

Jailbreaken of niet?
Android-gebruikers zijn gewend aan een relatief grote mate van vrijheid en ‘rooten’ hun smartphones daarom fanatiek. Ook bij iPhones is er de mogelijkheid om het bestandssysteem te ontsluiten, iets wat jailbreaken wordt genoemd.

Je kunt echter wel je garantie verliezen, je maakt je toestel mogelijk onveiliger en ook op wettelijk gebied zit jailbreaken in een schemerzone. Een ander probleem is dat Apple bij elke firmware-update jailbreakers de pas afsnijdt, waardoor je verschillende programma’s nodig hebt om te jailbreaken. Probeer op eigen risico.

Apps kopen
In de Android Market is het grootste gedeelte van de apps gratis, maar op de iPhone zul je sneller tot aanschaffen moeten overgaan. De iTunes App Store is weliswaar een stuk beter georganiseerd en groter, maar houd er rekening mee dat de teller snel kan oplopen. Bovendien kun je apps niet mee overnemen.

Je iTunes-muziek op een Androidtoestel luisteren kan wel, als je tenminste iTunes Plusmuziek hebt gekocht. Veel van de apps die je standaard op de iPhone vindt, zul je in Android eerst moeten downloaden van de Android Market. Media afspelen, synchroniseren en veel andere zaken zal met een extern programma moeten.

Ook het synchroniseren van al je media en apps gebeurt niet automatisch: je zult bestanden vanaf het bureaublad moeten verslepen naar de desbetreffende map op je Android-foon. We raden je zeker aan om het programma DoubleTwist uit te proberen, dat het mogelijk maakt om draadloos je media te synchroniseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business