De lancering van Windows Phone in China komt met een nieuwe mijlpaal voor de applicaties. Windows Marketplace telt voortaan zeventigduizend toepassingen. Het nieuwe aantal werd genoemd door Simon Leung, hoofd van Microsoft in China. Aldus Techcrunch dat zich baseert op Sina.com. Helemaal onverwacht komt de mijlpaal er niet. Eind december haalde het telefoonplatform de kaap […]

Advertentie

De lancering van Windows Phone in China komt met een nieuwe mijlpaal voor de applicaties. Windows Marketplace telt voortaan zeventigduizend toepassingen.

Het nieuwe aantal werd genoemd door Simon Leung, hoofd van Microsoft in China. Aldus Techcrunch dat zich baseert op Sina.com.

Helemaal onverwacht komt de mijlpaal er niet. Eind december haalde het telefoonplatform de kaap van vijftigduizend applicaties. Toen onze redactie op het Mobile World congress (eind februari) samenzat met Microsoft zagen we dat de teller al was opgelopen tot bijna 67.000.

In aantal loopt de applicatiewinkel van Microsoft nog achter ten opzichte van Google Android en Apple’s iOS. Maar het platform is al enkele maanden aan een stijle opmars bezig. Sindsdien heeft Nokia zijn eerste Windows Phone smartphones uitgebracht. Die steun zal hoogstwaarschijnlijk het aantal gebruikers vergroten en zo de interesse van meer ontwikkelaars trekken.