Windows 8 kan Retina-display aan

Tablets op Windows 8 kunnen een vergelijkbare hoge resolutie aan als de Retina-display van de iPad.

Windows 8 heeft voor tablets drie soorten resoluties klaar: standaard, HD en quad-XGA wat zich op een tablet van 11,6 inch zou verhouden als 1.366×768, 1920×1080 en 2.560X1.440 pixels.

Windows 8 kan Retina-display aan.

[related_article id=”161452″]

Daarbij wordt de inhoud van de schermen met HD en quad-XGA geschaald tot respectievelijk 140 procent en 180 procent. Dat schalen gebeurt volgens Microsoft zonder dat de gebruiker het merkt.

Windows 8 kan Retina-display aan.

Ook ontwikkelaars hoeven geen extra tijd te investeren. Bepaalde frameworks zullen de applicaties proportioneel schalen wanneer je standaard CSS pixel units of een XAML Layout gebruikt.

Verder ondersteunt Windows 8 vectorafbeeldingen. Dat zijn afbeeldingen waarbij de verhoudingen zodanig zijn vastgelegd dat je ze virtueel eindeloos kan uitvergroten zonder kwaliteitsverlies. Maar je kan als ontwikkelaar ook kiezen om eenvoudig drie versies van elke afbeelding te bewaren van respectievelijk 100 procent, 140 procent en 180 procent.

Heeft Windows 8 ook een maximumresolutie? In principe niet. Zo kunnen Metro apps nog steeds draaien op schermen tot 30 inch met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Al raadt het bedrijf wel aan dat je dan als ontwikkelaar wat extra aandacht geeft aan de manier waarop je toepassing toont op dit soort schermen.

In zijn blogpost gaat David Washington, senior program manager in het team verantwoordelijk voor de gebruikservaring, verder in op de manier waarop Windows 8 omgaat met verschillende schermen en hun respectievelijke resoluties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business