De nieuwste versie van Firefox krijgt eindelijk de mogelijkheid om extensies te synchroniseren over meerdere computers. De nieuwe functie maakt onderdeel uit van Firefox Sync, een eerder geïntroduceerde extra van de Mozilla waarmee je favorieten, webgeschiedenis en geopende tabbladen gelijk kon trekken voor verschillende installaties. Nu komt daar dus de synchronisatie van extensies bij. Google […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De nieuwste versie van Firefox krijgt eindelijk de mogelijkheid om extensies te synchroniseren over meerdere computers.

De nieuwe functie maakt onderdeel uit van Firefox Sync, een eerder geïntroduceerde extra van de Mozilla waarmee je favorieten, webgeschiedenis en geopende tabbladen gelijk kon trekken voor verschillende installaties. Nu komt daar dus de synchronisatie van extensies bij. Google Chrome kan dit al veel langer, maar diens prestaties laten vaak te wensen over op dit gebied.

[download_file]

Omdat Mozilla tegenwoordig het snelle lanceerschema volgt van de Google-browser, zijn er verder vooral technische verbeteringen te vinden in de stabiele versie van Firefox 11.0. De eerste is een CSS Style-bewerker, die je direct binnnenin de browser CSS Stylesheets laat aanpassen.

Een andere blikvanger is een driedimensionale weergave van de ingebouwde paginacontroleur, waarmee ontwikkelaars in 3D de broncode van een webpagina kunnen bekijken. De functie, die Tilt heet, moet het mogelijk maken sneller problemen in de HTML-code op te sporen.

We bieden hier de Nederlandstalige versie van Firefox 11.0 voor Windows, Mac en Linux. Wil je het programma in een andere taal downloaden, kun je terecht op de internationale projectpagina.