Nieuws

'Microsoft lanceert Windows 8 rond oktober'

De lancering van Windows 8 zou gepland staan voor oktober zodat Microsoft deze zomer de laatste hand aan zijn nieuw besturingssysteem kan leggen.

Dat heeft Bloomberg vernomen van bronnen die verder anoniem willen blijven. Een woordvoerder van Microsoft weigerde te reageren maar het lanceervenster dat Bloomberg aanhaalt komt wel overeen met de verwachtingen van de meeste analisten. Microsoft zou begin volgende maand zijn lanceerplannen aan zijn partners bekend maken, weet Bloomberg nog.

Tablets en computers bij lancering
Kort na de lancering zullen er maximaal vier toestellen met een ARM-processor, waarschijnlijk tablets,  beschikbaar zijn. Microsoft zou zeer hoge eisen stellen aan de kwaliteit, wat het kleine aantal verklaart. De bronnen van Bloomberg spreken ook over een veertigtal Intel-systemen.

Microsoft gaat de opvolger van Windows 7 compatibel maken met op de ARM-instructieset gebaseerde processors. Die vind je in smartphones en tablets. De softwaregigant hoopt zo een graantje mee te pikken van de groeiende tabletmarkt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business