De iPad 3, die officieel gewoon ‘iPad’ heet, is vanaf 23 maart in ons land te koop. Mobistar gaat de tabletcomputer aanbieden. Wat het toestel zal kosten wil Mobistar niet kwijt. Dat wil het bedrijf pas vrijdag bekendmaken. Wel bevestigt woordvoerder Mathieu Van Overstraeten dat er geen nieuwe abonnementen zullen gelanceerd worden voor het toestel. […]

Advertentie

De iPad 3, die officieel gewoon ‘iPad’ heet, is vanaf 23 maart in ons land te koop. Mobistar gaat de tabletcomputer aanbieden.

Wat het toestel zal kosten wil Mobistar niet kwijt. Dat wil het bedrijf pas vrijdag bekendmaken. Wel bevestigt woordvoerder Mathieu Van Overstraeten dat er geen nieuwe abonnementen zullen gelanceerd worden voor het toestel.

Het voornaamste verschil tussen de nieuwe iPad en de iPad 2 is het scherm, dat bevat vier keer meer pixels. Ook bevat het toestel een betere processor. ZDNet maakte vorige week al een vergeljking tussen de ipad 3 en iPad 2. Je kan onze vergelijking hier nalezen, inclusief de argumenten om de nieuwe tablet te kopen of om net voor de afgeprijsde versie te gaan.

4G
De nieuwe iPad heeft ook een 4G-versie en Mobistar zal die in ons land verdelen. Al valt die term wel te nuanceren. Met het nieuwe toestel kan je immers niet op het 4G-netwerk in België. Zelfs niet wanneer Mobistar of Proximus zijn netwerk lanceert.

De reden hiervoor is dat de iPad met 4G hiervoor de 2.500 MHz en 700 MHz frequentieband gebruikt. Op dit spectrum wordt in de VS de nieuwe standaard voor mobiel internet uitgerold. In België en andere Europese landen zal dat netwerk worden uitgerold op 1.800 MHz en 2.600 MHz.

Wel sneller surfen
Wel zegt Mobistar dat de tabletcomputer HSPA+/HSDPA-DC aankan. Dat is nieuwe 3G-technologie die momenteel wordt uitgerold op het netwerk van de operator. In theorie is daar een snelheid tot 42 Mbps mee mogelijk. Al moeten we daarbij wel nuanceren dat de snelheid van mobiele netwerken in praktijk vaak een pak lager ligt.