Na een aantal problemen wil KPN de beveiliging van zijn netwerk en diensten verbeteren. Daarvoor neemt het een Chief Cybersecurity Officer aan. De Nederlandse telecomoperator, het moederbedrijf van Base, maakte de afgelopen maanden geen goede beurt op vlak van beveiliging. In november stopte het bedrijf even met het uitgeven van veiligheidscertificaten na verdachte activiteiten bij […]

Advertentie

Na een aantal problemen wil KPN de beveiliging van zijn netwerk en diensten verbeteren. Daarvoor neemt het een Chief Cybersecurity Officer aan.

De Nederlandse telecomoperator, het moederbedrijf van Base, maakte de afgelopen maanden geen goede beurt op vlak van beveiliging. In november stopte het bedrijf even met het uitgeven van veiligheidscertificaten na verdachte activiteiten bij KPN Corporate Market (voorheen Getronics).

Begin december werd Gemnet, een dochterbedrijf van KPN, gehackt. Het bedrijf levert overheidscertificaten. De uitgifte hiervan kwam niet in het gedrang volgens KPN, maar de site werd wel tijdelijk offline gehaald.

Het laatste voorval dateert van vorige maand. Toen sloot KPN twee miljoen e-mailaccounts af nadat het dacht dat er inloggegevens werden gestolen. Al bleek dit later niet te kloppen, de gegevens die circuleerden werden niet bij KPN verzameld.

Op haar website zegt het telecombedrijf dat de Chief Cybersecurity Officer ook een Cybersecurity Unit onder zich krijgt. De bedoeling is om de verkeersstromen rond de internetnetwerken en IT-systemen te bewaken. Dat moet hack-incidenten in de toekomst voorkomen. Wie de veiligheidschef precies is, wordt niet vermeld.

Advertentie