Nieuws

Zes redenen waarom mannen altijd verliezen

Zowel de IT-afdeling als het topmanagement van menig bedrijf wordt bevolkt door mannen. Deze mensensoort verdient meer, rijdt sneller met de wagen en maakt makkelijker carrière.

Maar het leven is meer dan business en IT, en een wedstrijd duurt (minstens) 90 minuten. Erase and rewind. Op basis van het boek Sex, Murder, and the Meaning of Life van psycholoog Douglas T. Kenrick overlopen we zes redenen waarom het mannelijk geslacht steeds de duimen moet leggen.

1. Ze gaan voor het grote geld (en verspillen het)
Mannen verdienen meer geld dan vrouwen. En hebben daar ook meer voor over. Veel meer. Ze spelen makkelijker vals, stelen sneller en laten zich sneller in met dubieuze praktijken als drugs- of vrouwenhandel.

“Als je aan mensen vraagt te denken aan iemand die graag winkelt, denken de meeste respondenten aan een vrouw”, stelt Kenrick. “Maar toen men vroeg te denken aan iemand die zwaar spendeerde, dachten de  meesten aan een man.“

2. Ze worden in elkaar geslagen (of vermoord)
Wandel op zaterdagnacht even de spoedafdeling van het plaatselijke ziekenhuis binnen. Het zijn vaak (jonge) mannen die er worden binnengereden of binnenstrompelen. Misdaadstatistieken wereldwijd tonen dat veel meer mannen worden vermoord dan vrouwen. Ook de moordenaars zijn vaker mannen dan vrouwen. En zelfs wanneer het zogenaamde zwakke geslacht aan het moorden slaat is dat meestal voor een man.

3. Ze raken sneller verslaafd
Mannen zijn oververtegenwoordigd in zowat elke categorie van verslavingen of impulsstoornissen. Of het nu gaat om druggebruik, alcoholisme of (seksueel) geweld. Mede daarom zijn ze ook ruimschoots oververtegenwoordigd in gevangenissen. Tegelijk zijn ze ook tuk op gevaarlijke kicks als autoracen of benji springen.

4. Ze gaan sneller dood
Zelfs als ze niet in mekaar worden geslagen, vermoord, verongelukt of aan drank of drugs raken, sterven ze sneller dan hun vrouwelijke medemens. Gemiddeld zowat vier jaar.

5. Ze hebben een seksprobleem
Veel mannen hebben te kampen met een groot – zelfs zelfvernietigend – verlangen naar seks. Volgens de befaamde Kinseyrapporten (1948 en 1954) hadden de helft van de jongens die op boerderijen opgroeiden seks gehad met een ‘niet-mens’.

Een ander bekend onderzoek (Clark & Hatfield) toont aan dat de helft van de mannelijke universiteitsstudenten zonder morren sliep met zowat elk meisje dat hen daarom verzocht. Bij de meisjes was dat percentage zo goed als nihil. “De meeste vrouwen vinden mannen per definitie onaantrekkelijk, allesbehalve sexy en eerder eng”, aldus Kenrick.

6. Ze staan alleen
Mannen hebben vaak liever een vrouw als vriend als het gaat om ‘softe’ onderwerpen als relaties, terwijl de meeste mannen onderling over voetbal en auto’s praten. Helaas hebben vrouwen weinig interesse in platonische vriendschappen met mannen en hebben ook zij liever een vrouw als vriend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business