Nieuws

Amsterdam wil gratis webadres voor inwoners

Het stadsbestuur van Amsterdam overweegt om de eigen inwoners een gratis webadres aan te bieden dat eindigt op .amsterdam.

Dat schrijft het Parool dinsdag op zijn website. Volgens de indiener van het voorstel, PvdA-raadslid Geke van Velzen, zouden Amsterdammers niet alleen een gratis domein moeten krijgen, maar ook een gekoppeld mailadres om mee te communiceren. In de toekomst, vindt ze, zou de gemeente zulke mailadressen ook moeten gaan gebruiken om contact te maken met de burger. De gTLD kan bovendien als prima promotie dienen.

De gemeente Amsterdam moet dit zogenoemde generiek topleveldomein (gTLD) nog wel aanschaffen. Afgelopen januari opende de internationale domeinnaambeheerder ICANN de aanvragen voor dit type unieke domeinextensies en gaf daarbij aan dat een inschrijving overheden, belangengroepen of regio’s liefst 185.000 dollar zou kosten.

Ook de Belgische hoofdstad Brussel is van plan een eigen gTLD in huis te halen, al zal de stad zelf geen geld uitgeven aan het topleveldomein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business