Nieuws

Altijd de laatste versie van je favoriete Windows-apps

Secunia PSI 3.0 bèta

Veel Windows-gebruikers hebben verouderde software op de pc staan. Niet alleen vervelend, maar ook onveilig. Met het uitstekende gratis tooltje Secunia PSI 3.0 bèta houdt je jezelf bij de tijd.

Het Deense beveiligingsbedrijf Secunia timmert al even aan de weg in de beveiligingswereld en specialiseert zich in het bijwerken van verouderde software, een van de grootste problemen voor Windows-gebruikers. Het verdient zijn geld in de zakenwereld, maar stelt ook een gratis versie van zijn Software Inspector gratis beschikbaar voor thuisgebruikers.

[download_file]


In tegenstelling tot andere updateprogramma’s scant PSI 3 bèta naar verouderde programma’s, maar  werkt ze ook automatisch op de achtergrond bij als het een patch vindt in zijn online database. Hoewel zijn database niet alomvattend is, heeft Secunia inmiddels een flinke bibliotheek opgebouwd van software van derde partijen.

[related_article id=”161920″]

 

De interface van PSI is minimalistisch, op het simplistische af. Na installatie krijg je een scanknop voor de neus, waarna Secunia al je exe,- dll- en ocx-bestanden doorloopt. Het toont je vervolgens welke programma’s verouderd zijn, waarbij je in sommige gevallen wat opties moet aanklikken. PSI neemt echter de rest van het werk van je over.

We missen de geavanceerde opties die eerdere versies van dit programma hadden voor powerusers, maar voor de doorsnee Windows-gebruiker is dit een uitstekende gratis tool om bij de tijd te blijven, met een versie voor zowel 32-bit als 64-bit systemen. De definitieve versie is in juni beschikbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business