Nieuws

AquaSnap 1.5.3

Werk je met Windows 7, dan zijn functies als AeroSnap en AeroShake je vast wel bekend. Die bieden je de mogelijkheid met een paar slimme muisklikken of –bewegingen applicatievensters snel tegen de schermrand te positioneren of de focus te geven. AquaSnap breidt deze mogelijkheden uit.

AquaSnap, dat zich overigens ook in een draagbare versie laat downloaden, bestaat eigenlijk uit vier complementaire onderdelen: AquaSnap, AquaStretch, AquaShake en AquaGlass. De tool draait onder Windows XP en hoger.

[download_file]

Snap
Het zal je weinig verbazen dat AquaSnap goed aansluit bij AeroSnap. Standaard herkent AquaSnap acht  ‘snappunten’: drie aan de bovenzijde en aan de onderzijde, en één aan de linker- en rechterzijde van het scherm.

Afhankelijk van waar je een venster naartoe sleept, zal dat zich in een bepaald formaat aan de schermrand vasthechten. Sleep je een venster naar een hoekpunt, dan nestelt het venster zich netjes in die hoek en neemt het ongeveer een vierde schermdeel in; sleep je het naar het midden van een van de vier zijden, dan hecht het zich aan die zijde vast en palmt het zowat de helft van het scherm in.

Het is echter perfect mogelijk zelf in te stellen wat er met een venster moet gebeuren wanneer je het op een van deze punten loslaat.

Stretch en Shake
AquaStretch laat zich goed vergelijken met AquaSnap. In dit geval bepaalt de manier waarop je een vensterzijde versleept wat er met het venster gebeurt. Een voorbeeld: houd je de shift-toets ingedrukt en versleep je de bovenzijde van een venster naar boven of de onderzijde naar onderen, dan zal het venster zich over de hele schermhoogte uitstrekken.

AquaShake dan weer zorgt ervoor dat een venster dat je snel heen en weer schudt, boven alle andere vensters komt te liggen. Waarbij je meteen instelt in welke mate dat venster transparant moet zijn. Als je dat zo instelt, kan deze functie zich ook net zoals AeroSnap gedragen: de overige vensters worden dan automatisch geminimaliseerd.

Transparant
AeroGlass ten slotte zorgt ervoor dat een venster gedeeltelijk transparant wordt wanneer je dat over het scherm versleept. De mate van transparantie is instelbaar.

Het programma kan met een multi-monitoropstelling overweg en lijkt ons vooral ook interessant voor gebruikers van Windows XP en Vista.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business