De alternatieve internetprovider EDPnet wil binnenkort een uploadsnelheid aanbieden die tot tien megabit per seconde gaat. Daarmee is het een pak sneller dan Belgacom en Telenet. Het gaat om het zogenaamd High Upload Profiel dat vanaf vandaag door het BIPT wordt opengesteld op het VDSL2-netwerk van Belgacom, waar alternatieve spelers zoals EDPnet gebruik van maken. […]

Advertentie

De alternatieve internetprovider EDPnet wil binnenkort een uploadsnelheid aanbieden die tot tien megabit per seconde gaat. Daarmee is het een pak sneller dan Belgacom en Telenet.

Het gaat om het zogenaamd High Upload Profiel dat vanaf vandaag door het BIPT wordt opengesteld op het VDSL2-netwerk van Belgacom, waar alternatieve spelers zoals EDPnet gebruik van maken. De provider onthulde de plannen in een interview met Userbase en wordt intussen ook bevestigt aan onze redactie.

Wel zal de hoge snelheid nadelig zijn voor de downloadsnelheid. Die blijft volgens Userbase beperkt tot 16,5 Mbps. Een exacte lanceringsdatum wordt niet gegeven maar de bedoeling is om de hoge uploadsnelheid binnen enkele weken aan zakelijke en eventueel ook particuliere klanten aan te bieden.

Met een uploadsnelheid van 10 Mbps is EDPnet veruit de snelste van het land. De provider biedt overigens nu al een verzendsnelheid aan tot 6 Mbps. Bij Telenet ligt de maximum uploadsnelheid momenteel op 5 Mbps. Wel is een DSL-verbinding zoals bij EDPnet of Belgacom afstandsgevoelig. Om de maximumsnelheid te halen, mag je dus niet te ver van een straatcabine zitten.

Advertentie