Er is geen LTE in België. Nochtans verwijst Apple op zijn website expliciet naar Mobistar en Proximus voor 4G-tarieven. Dit staat op het moment van schrijven te lezen op de Belgische website van Apple. Ook in Nederland wordt voor 4G-diensten expliciet verwezen naar KPN, Vodafone en T-Mobile. Nochtans is er in de Benelux nog geen […]

Advertentie

Er is geen LTE in België. Nochtans verwijst Apple op zijn website expliciet naar Mobistar en Proximus voor 4G-tarieven.

4G-iPad toch naar België? De website van Apple laat vermoeden van wel.

Dit staat op het moment van schrijven te lezen op de Belgische website van Apple. Ook in Nederland wordt voor 4G-diensten expliciet verwezen naar KPN, Vodafone en T-Mobile. Nochtans is er in de Benelux nog geen commercieel 4G-netwerk actief.

“We hebben een licentie gekocht en we gaan die uiteraard gebruiken”, zegt Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt aan onze redactie. “Maar er is nog geen datum voor een commerciële uitrol.”

De licenties voor 4G (of LTE) zijn in België eind november geveild aan Belgacom (Proximus), KPN Group Belgium (Base), Mobistar en het Aziatische BUCD. Vanaf 1 juli 2012 mogen ze gebruikt worden.

Ook bij Proximus is een commerciële lancering nog niet nabij. Het bedrijf nuanceert dat het al wel een 4G-netwerk actief heeft, maar dat is kleinschalig in bepaalde steden en enkel voor bepaalde bedrijven. Hiervoor kreeg Proximus van het BIPT de toestemming om de 1,8 GHz-frequentie te gebruiken, onder meer in Hasselt en Haasrode.

“Maar een commerciële lancering [voor consumenten] is nog niet aan de orde op dit moment. Die komt er pas als er genoeg vraag is van de klant en er genoeg toestellen op de markt zijn”, aldus Frédérique Verbiest van Proximus.

Advertentie