Nieuws

Sage Bob koopt zich Vlaanderen in

Sage, de internationale leverancier van bedrijfssoftware, heeft boekhoud- en ERP-softwareleverancier TML (The Missing Link) overgenomen. Sage, dat in 2004 al Bob software overnam, wil hiermee een nog bredere dekking van de Belgische markt bereiken. Bob Software was vooral actief in het zuiden van het land, TML is vooral in Vlaanderen actief.

TML heeft een twintigtal medewerkers en hun softwarepakket DBfact telt zowat 10.000 gebruikers. “We hebben gekozen voor TML omdat ze in vele opzichten complementair zijn aan Sage in België”, verklaart Philippe Tailleur, managing director van Sage in België: “Bob Software is vooral sterk in boekhoudsoftware, terwijl TML’s DBfact vooral sterk is in commercieel beheer. Sage Bobs klanten zijn voor 70% in het zuiden van het land te vinden, terwijl TML vooral in het noorden actief is. Maar misschien nog belangrijker: we delen een zelfde visie op de bedrijfsvoering met een centrale focus op de klant.” Concreet betekent dit onder meer dat beide productlijnen (voorlopig) elk afzonderlijk gehandhaafd blijven.

De medewerkers van TML verhuizen van Ternat naar een Sage-kantoor in Groot-Bijgaarden. Tailleur benadrukt dat er geen ontslagen vallen en dat er eerder naar uitbreiding dan naar inkrimping wordt gekeken. Beide bedrijven haalden vorig fiscaal jaar een omzetgroei met meer dan tien procent naar bijna zes miljoen euro voor  Sage Bob en ongeveer 2,4 miljoen euro voor TML.
Philippe Tailleur liet ook verstaan dat dit zeker niet Sages laatste overname is op middellange termijn. Wordt dus vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business