Hoewel Android 4.0 Ice Cream Sandwich nog maar op een handvol toestellen beschikbaar is, zou Google al namen klaar hebben voor de opvolgers. Volgens bronnen van The Verge zullen de twee volgende Androidversies, waarschijnlijk Android 5.0 en 6.0, respectievelijk Jelly Bean en Key Lime Pie als roepnaam krijgen. Google heeft de namen nog niet bevestigd […]

Advertentie

Hoewel Android 4.0 Ice Cream Sandwich nog maar op een handvol toestellen beschikbaar is, zou Google al namen klaar hebben voor de opvolgers.

Volgens bronnen van The Verge zullen de twee volgende Androidversies, waarschijnlijk Android 5.0 en 6.0, respectievelijk Jelly Bean en Key Lime Pie als roepnaam krijgen. Google heeft de namen nog niet bevestigd maar had – toeval of niet – wel een bokaal met jellybeans, een soort snoepjes, op zijn stand op het Mobile World Congress staan.

Samsung bevestigt Jelly Bean
Volgens de laatste berichten zal Android 5.0 dit najaar klaar zijn. Een topman van Samsung vertelde aan Techradar dat de Zuid-Koreaanse elektronicagigant als een van de eerste fabrikanten de update zal aanbieden. Hij vermeldde daarbij ook expliciet de naam Jelly Bean.

Op Android 6.0 Key Lime Pie, een Amerikaanse taart met limoen en room, moeten we volgens The Verge nog wachten tot 2013. Google geeft zijn Androidversies altijd de naam van een dessert mee waarvan de eerste letters elkaar alfabetisch opvolgen. Tot dusver zijn Android Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb en Ice Cream Sandwich al de revue gepasseerd.

Advertentie