De app AirDroid verbindt je Androidtoestel met je computer, zodat je via je browser kunt sms’en, apps en bestanden beheren en nog veel meer. Om AirDroid te kunnen gebruiken moeten je smartphone en computer met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn. Als je de app opent, krijg je het IP-adres van je smartphone te zien en een […]

Advertentie

De app AirDroid verbindt je Androidtoestel met je computer, zodat je via je browser kunt sms’en, apps en bestanden beheren en nog veel meer.

Om AirDroid te kunnen gebruiken moeten je smartphone en computer met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn. Als je de app opent, krijg je het IP-adres van je smartphone te zien en een wachtwoord. Typ het IP-adres in het URL-veld van je favoriete browser, geef het wachtwoord in en je kan aan de slag.

Je krijgt nu in je browser een bureaublad te zien dat sterk lijkt op de standaard Android-interface. Een widget toont informatie over je smartphone of tablet zoals het aantal contactpersonen, sms’jes, geïnstalleerde apps, foto’s, en hoeveel opslagruimte er nog vrij is op je interne geheugen en geheugenkaart.

Geen kabeltjes meer nodig
Het belangrijkste zijn echter de apps. Via een tiental app-icoontjes kun je de belangrijkste functies van je toestel gebruiken. Zo kun je sms’en, apps beheren en installeren via de Android Market-website, contacten bewerken, muziek, foto’s, beltonen en andere bestanden beheren en overzetten. En dat allemaal terwijl je telefoon nog in je broekzak steekt.

Vrijwel alles wat je met je computer kunt als je Androidtoestel is aangesloten met een kabel, kan je ook met AirDroid. 

Als je vaak achter een computer zit, voor je werk of voor school, moet je AirDroid zeker eens proberen. De interfaces, zowel die van de Androidapp als de webapp, zien er uitstekend uit en werken soepel en snel.

AirDroid is gratis beschikbaar voor Android