De Franse operator Orange brengt deze zomer een van de eerste smartphones met een Atomchip van Intel op de markt. Intels Atomprocessor is nooit populair geweest bij smartphonemakers. Hoewel we in het verleden meerdere referentiedesigns gezien hebben, is er nooit een concrete smartphone uit gekomen. De gloednieuwe Medfieldchip, de Atom Z2460, in combinatie met een […]

Advertentie

De Franse operator Orange brengt deze zomer een van de eerste smartphones met een Atomchip van Intel op de markt.

Intels Atomprocessor is nooit populair geweest bij smartphonemakers. Hoewel we in het verleden meerdere referentiedesigns gezien hebben, is er nooit een concrete smartphone uit gekomen.

De gloednieuwe Medfieldchip, de Atom Z2460, in combinatie met een snelle x86-uitvoering van Android moet het tij doen keren voor Intel. De Europese provider Orange brengt deze zomer een Androidsmartphone met Intelchip op de markt in Frankrijk en Groot-Brittannië. Het toestel draagt de codenaam Santa Clara.

De Santa Clara heeft een 4-inchscherm met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, Atom Z2460-CPU met kloksnelheid van 1,6 GHz, 1GB RAM, een achtmegapixelcamera die filmt in 1.080p, HDMI-uitvoer en een NFC-chip. Het toestel draait op dit moment nog op de x86-port van Android 2.3 Gingerbread, maar Orange belooft dat er snel een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich komt.

Orange wil de smartphone aggresief in de markt zetten tegen een relatief lage prijs. Of de Santa Clara ook in België of Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog afwachten.