Nieuws

Secure Cam 2.0.0.1

Als je een paar webcams of IP-camera"s hebt ingezet om je huis of kantoor te bewaken, dan is het handig als je die beelden vanuit een centrale locatie kunt bekijken en monitoren. Dat kan met Secure Cam.

Voor videobewaking thuis of op kantoor hoef je eigenlijk geen gespecialiseerde dienst meer aan te spreken. In principe kom je al weg met een of meer webcams of, beter nog, een paar IP-camera’s. Heb je verschillende camera’s, dan is het wel zo makkelijk die vanaf één centrale plaats te monitoren. Dat kan met Secure Cam 2.

[download_file]

De gratis versie van Secure Cam 2 laat je tot vier camera’s simultaan monitoren, ongeacht of dat nu om DirectX-camera’s (webcams) dan wel IP-camera’s gaat. Een donatie verhoogt dat aantal tot maar liefst honderd camera’s.

Veel instelmogelijkheden
De interface oogt minimalistisch. In principe krijg je niet meer te zien dan een venster, met voor elke aangesloten camera een paneel met livebeelden. Vanuit het contextmenu van zo’n paneel kan je de camera selecteren en de gewenste opties instellen.

Zo is het mogelijk de gevoeligheid van de bewegingsdetectie in te stellen, aan te geven binnen welk tijdsframe de detectie actief moet zijn en wat er precies moet gebeuren wanneer de software inderdaad beweging detecteert: een geluidssignaal afspelen en/of een beeldopname starten. Deze opname kan gebeuren in de vorm van afzonderlijke jpeg’s of als mpjeg-video.

Verder is het ook mogelijk de beelden om te keren of te roteren en de beelden van een overlay-tekst te voorzien. Handig is ook dat je aan de hand van een detection grid zelf kan bepalen welke delen van het beeld eventueel buiten de bewegingsdetectie moeten vallen.

Er is tevens een ingebouwde webserver die je wel zelf nog moet activeren op de gewenste luisterpoort. Op ons testtoestel krijgen we die jammer genoeg niet aan de praat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business