Facebook ontkent de beschulding van een Britse krant dat het de sms’jes van gebruikers van zijn iPhone- en Androidapp leest. The Sunday Times berichtte afgelopen weekend dat Facebook sms-berichtjes van zijn appgebruikers doorspit voor een eigen berichtendienst die het overweegt te lanceren. In een reactie aan The Verge doet een woordvoerder van de sociaalnetwerksite het […]

Advertentie

Facebook ontkent de beschulding van een Britse krant dat het de sms’jes van gebruikers van zijn iPhone- en Androidapp leest.

The Sunday Times berichtte afgelopen weekend dat Facebook sms-berichtjes van zijn appgebruikers doorspit voor een eigen berichtendienst die het overweegt te lanceren. In een reactie aan The Verge doet een woordvoerder van de sociaalnetwerksite het artikel (paywall) af als onzin:

“De nieuwe Facebookapp voor Android vraagt bij installatie je toestemming om sms-jes te lezen of te schrijven, maar doet dat niet. We onderzoeken of het mogelijk is om bepaalde functies van Facebook te integrereren in tekstberichtjes en in het kader daarvan hebben we op zeer kleine schaal testen uitgevoerd. Als we een dienst lanceren die gebruikmaakt van sms’jes, zal dat meteen duidelijk zijn voor de gebruiker.”