Nieuws

Bijna helft Belgen surft mobiel

Zo’n 45 procent van alle Belgen met internettoegang heeft in de afgelopen drie maanden mobiel gesurft.

Dat blijkt uit de ICT-enquête van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie. De dienst deed een rondvraag bij zesduizend Belgen tussen 16 en 75 jaar en publiceert vandaag zijn resultaten.

In 2011 had 77 procent van de Belgische huishoudens internet. Daarmee volgt ons land het Europees gemiddelde, maar komt het ver achter Duitsland en Nederland. Al verdient dat laatste wel enige nuancering. In Nederland ligt de internetpenetratie op 94 procent, maar slechts 83 procent van de Nederlanders heeft een breedbandverbinding. In België zijn er vandaag nog maar een paar duizend trage verbindingen.

[related_article id=”161563″]

Mobiel
Van alle Belgische internetgebruikers heeft 45 procent recent wel eens mobiel gesurft. Ook die stelling moet wat genuanceerd worden. Zo gaat het hier niet enkel om surfen via een 3G-netwerk maar ook om verbindingen via een openbaar wifnetwerk. Een draadloze thuisverbinding wordt niet meegeteld.

Iets meer dan één op vijf ondervraagden surft wel eens met een smartphone, vier procent met een tabletcomputer, twee procent met een PDA. Laptops op wifi of 3G zijn goed voor respectievelijk veertien en zeven procent.

Bijna helft Belgen surft mobiel. Grafiek: FOD Economie.
Grafiek: FOD Economie

Internet is anno 2011 een dagelijkse bezigheid geworden. Van alle ondervraagden die in de laatste drie maanden hadden gesurft doet 79 procent dat dagelijks. 95 procent minstens één keer per week.

Sociale media
Elke generatie gebruikt e-mail. Maar niet geheel onverwacht zijn sociale netwerken vooral bij jongere gebruikers populair. 48 procent van de ondervraagden is actief op een sociaal netwerk. Bij de 16- tot 24-jarigen loopt dit op tot bijna tachtig procent. Bij de 64- tot 74-jarigen is dit slechts 14 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business