Nieuws

Hardeschijfproductie herstelt langzaam maar zeker

De wereldproductie van harde schijven zou dit kwartaal groeien tot vier vijfde van het niveau van voor de overstromingen in Thailand eind vorig jaar.

Dat beweert Digitimes op basis van bronnen binnen de industrie. In het eerste kwartaal van 2012 zouden er in totaal zo’n 140 à 150 miljoen harde schijven worden geproduceerd, in het tweede kwartaal 160 miljoen. In het derde kwartaal zouden er 175 miljoen gemaakt worden, ongeveer de hoeveelheid die Thailand produceerde voordat het door overstromingen getroffen werd.

Prijzen eind 2012 nog 40 procent te hoog
Toch zou de prijs van harde schrijven eind dit jaar nog 30 tot 40 procent hoger uitkomen dan voor de overstromingen. De gestegen kost van grondstoffen en onderdelen is hiervoor verantwoordelijk, meent Digitimes.

[related_article id=”152275″]

Niet alle fabrikanten leden echter even veel schade. Voor bijvoorbeeld Hitachi en Seagate viel het leed nog mee. Zij kunnen hun productie sneller weer op gang trekken in vergelijking met Toshiba en Western Digital, die zwaar in de klappen deelden.

In het laatste kwartaal van vorig jaar, toen de overstromingen in Thailand plaatsvonden, werden er maar 120 à 125 miljoen harde schijven geproduceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business