Nieuws

Toolwiz BSafe 1.3.0.0

Bestanden afschermen voor onbevoegden kan op verschillende manieren. Een stevige versleuteling blijkt nog altijd de veiligste weg. Met Toolwiz BSafe gaat dat bovendien zeer elegant.

Via de ingebouwde NTFS- en share-machtigingen van Windows kan je mappen ontoegankelijk maken voor andere gebruikers. Beheerders krijgen er echter alsnog toegang toe en bovendien valt het hele beleid makkelijk te omzeilen door bijvoorbeeld met een live (Linux-)cd op te starten. Encryptie blijft dan ook de betere manier om data voor onbevoegden af te schermen.

[download_file]

Virtuele container
BSafe biedt je de mogelijkheid een willekeurig bestand als opslagruimte te gebruiken voor een virtueel station. Het programma laat zich erg eenvoudig bedienen: je geeft aan welk (nieuw) bestand je daarvoor wilt inzetten en hoe groot je de opslagruimte precies wil. Daar zit geen beperking op. Verder hoef je alleen nog maar een wachtwoord in te geven.

Bsafe kent standaard de hoogst mogelijke nog vrije stationsletter aan zo’n virtuele container toe. Meerdere containers aanmaken is ook mogelijk. Zo’n container verschijnt dan in de Verkenner en laat zich net als een regulier schijfstation benaderen. Wel kan je de schijfletter nog wijzigen, en het is tevens mogelijk het station als ‘read only’ in te stellen.

Wanneer je de container (safe) sluit, verdwijnt die uit de computeromgeving en blijft alleen het bestand achter. De gegevens die je in dat bestand/container had opgeslagen zijn onleesbaar, want versleuteld. Vreemd wel dat er nergens staat welk encryptiealgoritme de tool hanteert. Wij vroegen het zelf aan de makers en die gaven te kennen dat het om AES 256-bit gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business