Wil je iets duidelijk maken aan iemand die een andere taal spreekt? De vertaalapp van Google helpt je om misverstanden te voorkomen. Met de Google Translate-app, die in de App Store te vinden is onder de naam Google Transalte (slordig Google!), vertaal je tekst tussen liefst 63 talen. Zeventien talen, waaronder het Nederlands, ondersteunen ook […]

Wil je iets duidelijk maken aan iemand die een andere taal spreekt? De vertaalapp van Google helpt je om misverstanden te voorkomen.

Met de Google Translate-app, die in de App Store te vinden is onder de naam Google Transalte (slordig Google!), vertaal je tekst tussen liefst 63 talen. Zeventien talen, waaronder het Nederlands, ondersteunen ook spraakherkenning, waardoor je boodschappen kunt inspreken in plaats van te typen. Voor 24 talen geldt dat je de vertaling kan laten voorlezen.

Conversatiemodus
De Androidversie bezit een conversatiefunctie waarmee je een gesprek kunt voeren met een anderstalige door om beurten in de microfoon te spreken en de vertaling te beluisteren. Als je dit met de iPhone-app wil doen moet je de bron- en uitvoertaal telkens opnieuw selecteren.

Verwacht niet dat je dankzij Google Translate diepgaande gesprekken kunt voeren met pakweg een Rus of Chinees. De vertaling laat vaak te wensen over en factoren als achtergrondgeluid en regionale accenten bevorderen het resultaat niet. Wel is de app handig om wat standaardzinnetjes te vertalen of woorden op te zoeken als je op reis bent.

De app Google Translate is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch, iPad en Android.