Nieuws

Microsoft ziet Google als malware

Mocht je Internet Explorer gebruiken en Google niet kunnen bereiken: twee van Microsofts antivirusprogramma"s, Security Essentials en Forefront, hebben de website als malafide gemarkeerd.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft per ongeluk Google tegen de schenen schopt. In september duidden antivirusprogramma’s van Microsoft de Google-browser Chrome aan als malware. Prompt werd de browser van zo’n drieduizend Windows-machines verwijderd.

Start een botnet met Google
Deze nieuwe ongelukkige Google-blokkade vloeit voort uit de Patch Tuesday van deze maand. Microsoft gaf enkele updates vrij voor Security Essentials en Forefront. Beide programma’s genereerden een zogenaamde false positive: een onjuiste negatieve beoordeling.

Google.com was zogezegd besmet met de Blackhole Exploit Kit, een stuk malware dat cybercriminelen de mogelijkheid biedt hun eigen botnet op te starten.

“Mijn malware-inspectie updatete naar 1.119.1972.0; na vijf minuten werd Google al geblokkeerd vanwege JS/Blacole.BW”, schrijft gebruiker Minerat op Microsofts Technet-blog. “Ik vermoed dat het om een vals positief gaat, aangezien het er op de rest van het internet stil over blijft.”

“Dit programma is gevaarlijk en buit de computer waarop het draait uit”, zo kopieerde gebruiker Hammeredge de boodschap over het vals positief.

Microsoft geeft in een verklaring toe dat het op 14 februari een incorrecte detectie vrijgaf. De softwaregigant voorziet een update voor het probleem: de updates hebben nummers 1.119.1988.0 en hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business