De HP Proliant Gen8-server belooft meer automatisering en dus meer besparing. Maar wat vinden we nog meer in deze nieuwe serverreeks? "Meer en snellere data" is geen nieuw verhaal. Maar bedrijven als HP moeten er wel op blijven inspelen om relevant te blijven. Met zijn nieuwe Proliant Generation 8-servers doet het bedrijf dat ook. De […]

Advertentie

De HP Proliant Gen8-server belooft meer automatisering en dus meer besparing. Maar wat vinden we nog meer in deze nieuwe serverreeks?

"Meer en snellere data" is geen nieuw verhaal. Maar bedrijven als HP moeten er wel op blijven inspelen om relevant te blijven. Met zijn nieuwe Proliant Generation 8-servers doet het bedrijf dat ook.

De nieuwe servers zijn onder meer geoptimaliseerd voor solidstatedrives. Het bedrijf belooft daarmee prestaties die naar eigen zeggen honderd keer hoger liggen ten opzichte van de vorige generatie.

Op het vlak van databescherming heeft HP het over advanced data mirroring. Dat is een combinatie van verschillende technieken voor databescherming en zou stukken veiliger zijn dan klassieke mirroring waarbij de data dubbel worden bewaard.

Snellere applicaties
Alle aanpassingen, waaronder de combinatie van HP"s Smart Storage-, Smart Memory- en Flexnet-technologie, moeten vooral de toepassingen die op de servers draaien verbeteren. Maar tegelijk zorgen ze volgens HP ook voor minder stroomverbruik.

Zo belooft het bedrijf tot vijftig procent betere database- en videostreamingtoepassingen. Voor high-performance computing zou er twintig procent prestatiewinst zijn.

Meer schijven
Wie meer data wil verwerken moet uiteraard ook plaats hebben om die data te bewaren. Daarom is de opslagcapaciteit twee keer zo groot en zijn er de helft meer storagespindles per server mogelijk.

In totaal kan de Gen8-server door de ingebouwde  HP Smart Array-controller voortaan twee keer zoveel interne en externe schijven ondersteunen, tot 227 stuks in totaal.

Koeling
Wie graag overzicht behoudt van de temperaturen in zijn serverpark kan dat verwezenlijken met de HP Thermal Discovery Services. Die bieden zowel een zicht op het huidig stroomverbruik als op het stroomverbruik in het verleden.

Maar de bedoeling is om zo uiteindelijk minder stroom te verbruiken door de werklast van een server automatisch te verdelen. Daarbovenop biedt HP serverracks aan die de verhouding tussen de temperatuur en de werklast in de gaten houden. Daarmee worden de ventilatoren perfect afgestemd op de benodigde koeling.

Vloeiender
De overkoepelende boodschap die HP wil vertellen met zijn serverlancering, is dat alles vloeiender zal verlopen. Minder manuele taken betekent minder fouten en dus minder storingen. Maar ook de uitrol wordt hierdoor versneld, softwaredownloads en installatie-cd"s vallen weg en wanneer het toch fout gaat, kan dat sneller en vaak de eerste keer worden opgelost.

Advertentie