Op zijn Partner Conference in Las Vegas heeft HP zijn Proliant Gen8-servers voorgesteld. Generatie acht moet manuele taken tot een minimum reduceren. Efficiëntie is cruciaal voor datacenters en HP speelt daar sterk op in. Met zijn nieuwste servers belooft de technologiegigant vijftig procent van de manuele taken te elimineren. Dat bespaart in werkuren en dus […]

Advertentie

Op zijn Partner Conference in Las Vegas heeft HP zijn Proliant Gen8-servers voorgesteld. Generatie acht moet manuele taken tot een minimum reduceren.

Efficiëntie is cruciaal voor datacenters en HP speelt daar sterk op in. Met zijn nieuwste servers belooft de technologiegigant vijftig procent van de manuele taken te elimineren. Dat bespaart in werkuren en dus ook in kosten. Tegelijk moet dit zaken als virtualisatie, cloud en andere modellen vereenvoudigen.

45 miljoen dollar
HP schat dat voor een gemiddeld datacenter (10.000 square feet, 929 vierkante meter) er zo"n 45 miljoen dollar per jaar wordt uitgegeven aan manuele operaties zoals serveradministratie, application deployment en het beheren van stroom en koeling. Omdat er bij zulke manuele taken ook fouten worden gemaakt, kan dat leiden tot extra storingen die tot tien miljoen dollar per uur kunnen kosten.

De Gen8-servers beloven op dat vlak geen klein beetje te besparen: tot twintig miljoen dollar op jaarbasis en dertig dagen aan administratie per persoon in een gemiddeld datacenter. Allemaal door zo veel mogelijk handmatige taken te automatiseren.

“Vandaag komen we met servers die virtueel voor zichzelf zorgen, waardoor administrators meer van hun tijd kunnen toespitsen op zakelijke innovatie”, zegt Dave Donatelli, exectutive vicepresident en general manager voor Enterprise Servers, Storage, Networking en Technology Services.

Naast de automatisering op zich probeert HP zijn nieuwste servermodellen in realtime te laten reageren op crisismomenten. Zo wordt het systeem continu geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dat zorgt volgens het bedrijf voor beter prestaties van de applicaties en een verbeterde uptime.

Twee jaar na G7
De Proliant Gen8-servers komen er twee jaar na de G7-reeks, die in maart 2010 werd voorgesteld. Helemaal onverwacht komt de aankondiging er niet. HP had vorige week al enkele details van de serverreeks per ongeluk op zijn website gezet.

De Gen8-reeks zal ook vanaf maart beschikbaar zijn en dit als een HP Proliant ML towerserver en een HP Proliant DL rack-mountserver. De HP Proliant BL is een bladeserver voor cloudinfrastructuren, de Proliant SL moet zich vooral bewijzen bij web, cloud en schaalbare omgevingen.

Advertentie