Nieuws

Patch My PC 2.0.8.1

Patch My PC 2.0.8.1

Het is belangrijk dat je Windows en geïnstalleerde applicaties – met name ook toepassingen die zich op een of andere manier met het internet verbinden – up-to-date houdt, al was het maar om gaten te dichten (met het oog op potentiële malware).

Dat vergt de nodige discipline, vooral als toepassingen zich niet automatisch updaten (of wanneer je die functie om een of andere reden liever uitschakelt). Patch My PC automatiseert dergelijke updates.

[download_file]

Start je de tool op, dan controleert die meteen je systeem op geïnstalleerde software en gaat die van een heel aantal pakketten na of je wel over de meest up-to-date versie beschikt. Patch My PC gaat tevens na of je geen belangrijke Windows-updates gemist hebt.
Na deze – overigens snelle – scanronde volgt dan het verdict. Groene items zijn up-to-date, rode items zijn dat niet. Je krijgt meteen ook te zien wat dan wél de nieuwste versie(nummer)s zijn van die programma’s.

Natuurlijk kent Patch My PC lang niet alle programma’s. Wil je weten welke toepassingen in de databank zitten, dan kan je de website raadplegen. Wij telden circa 45 (populaire) programma’s – Windows updates niet meegerekend.

Geef je Patch My PC inderdaad de toelating de ontbrekende updates te downloaden en te installeren, dan gebeurt dat waar mogelijk op de achtergrond. In principe krijg je alleen meldingen van de downloads en installaties in het venster van Patch My PC zelf te zien.
Af en toe gebeurt het wel dat er enige interactie van de gebruiker nodig is, bijvoorbeeld om een extra bevestiging te geven.

In elk geval, tijdens onze tests werden de updates voor onder meer Firefox, Google Earth, Audacity, FileZilla en een 30-tal essentiële Windows-updates geheel op de achtergrond uitgevoerd. Alleen voor Java en Advanced SystemCare moesten we nog bepaalde bevestigingen geven en bleek een herstart vereist voor het afronden van de installaties van de Windows updates.

Patch My PC blijkt goed te werken en is vooral interessant voor wie zelf de discipline niet opbrengt om Windows of bepaalde applicaties regelmatig van de nodige updates te (laten) voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business