Een van de actuele vraagstukken is efficiënt datacenterbeheer. De trend om het vaak gecompliceerde datacenterbeheer uit te besteden aan een specialist is groeiend. Interxion, specialist op vlak van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten, zet vijf overwegingen op een rijtje. 1. Behoudt u de controle? Vaak zijn bedrijven bang dat zij door uit te besteden de controle verliezen. In […]

Een van de actuele vraagstukken is efficiënt datacenterbeheer. De trend om het vaak gecompliceerde datacenterbeheer uit te besteden aan een specialist is groeiend. Interxion, specialist op vlak van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten, zet vijf overwegingen op een rijtje.

1. Behoudt u de controle? Vaak zijn bedrijven bang dat zij door uit te besteden de controle verliezen. In andere branches gebeurt het uitbesteden al veel langer, waarom zou het dan niet succesvol zijn voor het datacenter? Bovendien is een extern datacenter even toegankelijk qua werkplek als een in-house-datacenter.

2. Veiligheid? Indien er iets verkeerd gaat in uw datacenter, in hoeverre bent u dan voorbereid op energieverlies, een onderbreking in businesscontinuïteit? Heeft u een idee van de impact en kosten in geval van schade?

3. Flexibiliteit? Hoe flexibel is uw datacenter, kan u makkelijk inspelen op de veranderende business, zoals de nog steeds groeiende ‘realtimecontent"? Hoe gaat u om met het inschatten – een tekort of een overvloed aan capaciteit?

4. Tijd en geld? Uitbreiding of nieuwbouw is een heuse investering, in geld en tijd. Kan u zich deze risico’s veroorloven? Zou het niet beter zijn om enkel te betalen voor wat u effectief nodig heeft en gebruikt?

5. Up-to-date: In hoeverre is uw datacenter up-to-date en wordt er gebruikgemaakt van de meest innoverende technologieën? Misschien groeit uw bedrijf zo snel dat tegen de tijd dat uw datacenter operationeel is u eigenlijk alweer moet veranderen?

Datacenterbeheer blijft ook dit jaar een cruciaal punt voor veel bedrijven. Er worden steeds meer criteria gesteld aan waar de data ondergebracht mogen worden. Het is belangrijk om als bedrijf de juiste vragen te stellen, voordat er keuzes gemaakt worden. Het datacenter is het kloppend hart van elke IT-infrastructuur en het is belangrijk dat een bedrijf een weloverwogen beslissing maakt.

Het outsourcen van datacenterbeheer geeft bedrijven de mogelijkheid om zich te richten op hun kernactiviteit, personeel in te zetten op effectievere taken en beïnvloedt de groei op positieve manier, omdat het bedrijf zich kan concentreren op de zakelijke kant.

Frederik Dewulf is sinds 2009 Managing Director van Interxion Belgium. Interxion is een Europese marktleider op het gebied van carrierneutrale datacenterdiensten. Met bijna 20 jaar ervaring in de technologiesector zoekt hij continu naar innovaties op de datacentermarkt en is hij een drijvende kracht achter de evolutie van Cloud Computing in België.