Microsoft zal op 29 februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (MWC), de bèta van Windows 8 uit de doeken doen. Officieel gaat het om de consumerpreview, zoals het bedrijf de bètaversie van Windows 8 noemt. Eerder had Microsoft al bekendgemaakt dat deze eind februari beschikbaar zou zijn, maar nu komt er ook een […]

Advertentie

Microsoft zal op 29 februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (MWC), de bèta van Windows 8 uit de doeken doen.

Officieel gaat het om de consumerpreview, zoals het bedrijf de bètaversie van Windows 8 noemt. Eerder had Microsoft al bekendgemaakt dat deze eind februari beschikbaar zou zijn, maar nu komt er ook een officiële persuitnodiging. Of de testversie ook op dat moment voor het grote publiek beschikbaar is wordt niet gezegd, maar dat lijkt zo goed als zeker.

MWC is de grootste beurs voor mobiele toestellen ter wereld. Twee jaar geleden stelde Microsoft er Windows Phone voor aan de wereld. Ook andere grote merken zullen er hun producten aankondigen.

Bètaversie Windows 8 op 29 februari.

Windows zelf was tot nu toe bedoeld voor desktopcomputers en laptops, maar met nummer acht mikt het bedrijf voor het eerst duidelijk ook op tablets. Zo zal het systeem ook draaien op ARM-processors.

Die zijn vandaag alomtegenwoordig op tabletcomputers. Al lijkt het er wel op dat de tabletversie niet even compatibel zal zijn met oudere software, omdat ARM-chips een andere architectuur gebruiken dan de 32 bit- en 64 bitprocessors van onder andere Intel en AMD.

In september gaf Microsoft de wereld al een voorsmaakje van zijn nieuwe besturingssysteem op de Build-conferentie in de VS. Wie niet kan wachten op de bèta kan hier alvast even terugblikken op de nieuwtjes die toen werden voorgesteld.

Volgende week lopen in Eigenbrakel ook de Tech Days, een evenement van Microsoft waar het bedrijf dieper ingaat op producten als Windows 8, Windows 8 Server en Hyper-V. Ook hier wordt meer informatie verwacht over het nieuwe systeem. ZDNet en PC Magazine zullen dit event op de voet volgen.

Advertentie