Nieuws

ToolWiz Time Freeze 1.2.0.120

Een virtuele omgeving voorkomt dat wijzigingen zich ook binnen je "echte" systeem doorzetten. Zij is daarom bij uitstek geschikt voor allerlei experimenten, zoals nieuwe programma"s installeren. Met ToolWiz Time Freeze zet je zo"n omgeving oftewel zandbak in een handomdraai op.

Ondanks alle antimalwaretools, antispammaatregelen en alerte gebruikers raken nog altijd tal van systemen beschadigd. Met ToolWiz Time Freeze werp je een bijkomende barrière op: een virtuele omgeving, afgeschermd van je echte systeem.

[download_file]

Er zijn verschillende tools die je in een virtuele omgeving laten werken, waaronder Sandboxie en Returnil Virtual Systems. Geen van deze tools echter is zo elegant als ToolWiz Time Freeze.

Virtuele kopie
De installatie is in een knip gebeurd en na een obligate herstart van Windows kan je er meteen mee aan de slag. Het volstaat het pictogram in het Windows-systeemvak met de rechtermuisknop aan te klikken en Start TimeFreeze te selecteren.

Op dat moment maakt TimeFreeze een virtuele kopie van je huidige systeem, een proces dat op ons testtoestel enkele seconden in beslag neemt. Alles wat je vanaf dat moment aan je systeem(schijf) wijzigt, wordt in een speciale cache gestopt.

De grootte en de resterende vrije ruimte van die cache kan je trouwens aflezen in het hoofdvenster van ToolWiz Time Freeze. Concreet: installeer je op dat moment nieuwe software of drivers. Of surf je naar ‘riskante’ websites, dan hoef je niet bang te zijn dat je echte systeem wordt gecompromitteerd. Immers, alles blijft binnen die zandbak oftewel virtuele cache.

Dat geldt ook voor bestanden die worden verwijderd: na het legen van de cache keren die netjes terug. Let wel: TimeFreeze monitort alleen de wijzigingen op je Windows-partitie.

Wijzigingen doorzetten?
Wil je de virtuele modus verlaten, dan hoef je maar Stop TimeFreeze aan te klikken. De tool vraagt je dan of je de wijzigingen die binnen je virtuele omgeving zijn aangebracht alsnog naar je echte systeem wil doorzetten, dan wel of je de pc meteen wil herstarten en alle wijzigingen ongedaan wil maken.

Handig is ook dat je te allen tijde specifieke mappen en bestanden tegen aanpassingen kan beschermen, ook wanneer die bestanden zich op een andere partitie of schijf bevinden. Die beveiliging omzeilen door als administrator de NTFS-machtigingen te wijzigen blijkt niet te lukken.

Kortom, ToolWiz Time Freeze is een absoluut handig programma voor wie op een bepaald moment met nieuwe software of sites wil experimenteren en zijn systeem tegen malversaties wil beschermen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business