Powerpoint is een uitstekend programma om presentaties mee te maken. Wil je echter nog meer aandacht schenken aan visuele details, dan heb je aan plug-in VisualBee een mooi extraatje. Visuele gimmicks staan lang niet altijd garant voor interessante presentaties. Maar wanneer je dia’s mooi ogen is de kans toch groter dat je publiek attent blijft. […]

Powerpoint is een uitstekend programma om presentaties mee te maken. Wil je echter nog meer aandacht schenken aan visuele details, dan heb je aan plug-in VisualBee een mooi extraatje.

Visuele gimmicks staan lang niet altijd garant voor interessante presentaties. Maar wanneer je dia’s mooi ogen is de kans toch groter dat je publiek attent blijft. VisualBee, een plug-in voor Powerpoint, maakt het je alweer iets makkelijker je presentaties fraai in te kleden.

[download_file]

Apart tabblad
Na de installatie tref je VisualBee als een apart tabblad in je Powerpoint-applicatie aan. Van hieruit is het zeer eenvoudig je bestaande presentatie snel in een ander kleedje te stoppen.

Ook in de gratis variant kan je uit heel wat thema’s en stijlen kiezen. We tellen twaalf thema’s (zoals Business, Education, Artistic, Sports en Travel) en binnen elk thema kan je nog uit diverse stijlen kiezen. Dat kan standaard ook wel vanuit Powerpoint, maar de keuze bij VisualBee is opvallend groter en vaak ook verrassend mooi.

Verder kan je putten uit een indrukwekkende onlinebibliotheek van pictogrammen en afbeeldingen en zelfs ready-made dia’s, die je uiteraard wel nog zelf kunt aanpassen. Leuk is dat de afbeeldingen zich automatisch aan de tekst van je dia kunnen aanpassen. Let wel, dat lukt je alleen maar als het om Engelstalige tekst gaat.

Vanuit VisualBee kan je je presentatie ook moeiteloos delen op Twitter, Faceook of Slideshare. Je hebt wel een gratis account bij VisualBee nodig. Bij de installatie van het programma is het even opletten wil je een (vervelende?) toolbar vermijden. Houd er tevens rekening mee dat de gratis versie van VisualBee je presentatie tot een tiental dia’s beperkt en op elke dia een klein logo achterlaat.