Verbod op oude iPhones en iPads in Duitsland

Apple mag oude modellen van de iPad en iPhone niet meer online verkopen in Duitsland. Dat oordeelt de rechter na een patentgeschil met Motorola.

Twee rechtszaken bezorgen Apple momenteel een hoop Duitse hoofdpijn. Een geschil over een 3G-patent met Motorola zorgt er nu voor dat Apple de iPhone 3G, 3GS en 4 niet langer mag verkopen via zijn website.

Opmerkelijk genoeg mogen andere websites de Appleproducten nog wel online aanbieden. Ook over iPhones en iPads in gewone winkels wordt niets gezegd. De iPhone 4S, de meest recente telefoon van Apple, mag nog wel verkocht worden.

[related_article id=”158256″]

Focus kreeg van Apple te horen dat het wel actie zal ondernemen tegen de uitspraak. Volgens het blad biedt de Duitse Apple-website de producten intussen niet langer aan. Van de iPad 2 wordt momenteel alleen het model met wifi verkocht. De versie met 3G is volgens de website niet verkrijgbaar.

iCloud
Apple verliest nog een tweede rechtzaak in Duitsland, ook aangespannen door Motorola. Dat zegt dat MobileMe, intussen omgedoopt tot iCloud, patenten van Motorola schendt.

De rechter geeft Motorola gelijk, waarbij er een blijvend verkoopverbod is uitgesproken dat in principe alle iCloud-compatibele toestellen kan treffen (iPhones, iPads, iPod Touch). Toch is het volgens de blog Foss Patents niet zeker dat dit (meteen) tot een verkoopverbod zal leiden.

Borgsom
Zo kan Apple nog in beroep gaan. Maar als Motorola in de tussentijd een verbod op iCloud-producten eist, dan moet het daarvoor een borgsom van honderd miljoen euro betalen. Dit moet de kosten en verliezen van Apple dekken mocht het alsnog winnen in hoger beroep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business