Nieuws

'Windows 8 kan beter scoren dan Android'

Warren East, de topman van chipbedrijf ARM, gelooft dat Windows 8 enkele potentiële voordelen heeft ten opzichte van Android in de tabletmarkt.

ARM is niet zo bekend als Intel en AMD, maar levert wel de processors voor de meerderheid van de tablets en smartphones wereldwijd. Met de komst van Windows 8 is het ook voor het eerst dat een mainstream Windows-besturingssysteem zowel op chips van Intel als ARM draait.

Ondanks het huidige succes van Android gelooft East wel in het concurrentiepotentieel van Windows 8 op de tabletmarkt. East kreeg tijdens de voorstelling van de financiële resultaten de vraag van een analist waarom iemand voor een Windows 8-tablet zou kiezen terwijl de verkoopcijfers van Androidtablets vandaag eerder teleurstellend zijn.

In zijn antwoord benadrukte de topman de merkwaarde van Microsoft. “Consumenten zijn vertrouwd met Microsoft en zeer vertrouwd met Windows, terwijl ze minder bekend zijn met de omgeving van Android. Microsoft heeft een bewustzijnsvoordeel bij consumenten dat Android niet heeft. Het is aan Microsoft, we zullen zien hoe goed ze dat voordeel zullen benutten, maar ik denk dat het een fundamenteel verschil is.”

Anders op lange termijn
Wel gelooft East dat de verkoop van Androidtablets op termijn weer zal stijgen, net zoals dat op de smartphonemarkt gebeurde. “Toen de eerste Androidtelefoons werden geïntroduceerd was er veel hype omheen, maar toen haalden ze niet de verkoopsresultaten die evenredig waren met de hype. Maar een paar jaar later steeg dat naar een half miljoen tot zevenhonderdduizend toestellen per dag.”

East noemt Androidsmartphones vandaag “een zeer succesvol product”, en hij verwacht hetzelfde van de tabletmarkt. “Ik denk dat we Androidtablets een beetje meer tijd moeten geven”, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business