Een appel per dag houdt je aan de slag. Maar welke apps helpen je door je werkdag? En welke zouden je leven nog aangenamer kunnen maken? Zusterbladen Clickx en Smart Business Strategies zochten naar de beste of (leukste) mobiele toepassingen die u in de loop van de dag zou kunnen gebruiken. Uw dag kan er voortaan als […]


Een appel per dag houdt je aan de slag. Maar welke apps helpen je door je werkdag? En welke zouden je leven nog aangenamer kunnen maken? Zusterbladen Clickx en Smart Business Strategies zochten naar de beste of (leukste) mobiele toepassingen die u in de loop van de dag zou kunnen gebruiken. Uw dag kan er voortaan als volgt uitzien.

06:30
Sommige ochtenden gaat het ontwaken wat moeizamer dan anders. Wekkerradio’s zijn dan niet meteen je grootste vriend: ofwel produceren ze niet meer dan een irritante pieptoon, ofwel bestormen ze je met de luidste technobeat die het radiostation kon bedenken. Wat is er mis met een aangename stem die je persoonlijk wekt met een vriendelijke boodschap?

Niets natuurlijk, behalve dat die niet altijd en voor iedereen beschikbaar was. Was, zeggen we, want voortaan kun je met WakeVoice (voor Android) niet alleen elke ochtend zo worden gewekt, maar bepaal je zelf de stem én de boodschap. Zo kun je meteen horen hoe koud het vandaag wordt en snel naar de kamerjas hollen in plaats van naar uw alarm om dat enerverende geluid uit te schakelen.


07:15
Het ontbijt is achter de rug en je kijkt uit naar vandaag, want je krijgt een nieuwe bedrijfswagen. Maar voor je die kunt ophalen weet je graag hoe je naar de garage moet en waar je best op- en afstapt. Dan kun je tijdens je wandeling naar het station terecht bij Train Info (Android, iOS), de app van de NMBS.

Deze vertelt je niet alleen de diensttijden van een bepaalde trein, je kunt ook het dichtstbijzijnde station opzoeken voor elke locatie. En je kunt er ook een busrit mee inplannen, want ook de dienstregelingen van de Lijn kan deze app je bezorgen.

08:30
Je hebt eindelijk je wagen en je kunt niet wachten om hem aan je collega’s te tonen. Alleen heb je geen zin om het eerste uur van jou en je wagen samen in de file door te brengen. Daarom doe je een beroep op Touring Mobilis Pro (Android, BlackBerry, iOS, Symbian, Windows Phone), een gratis app waarmee je meteen een overzicht krijgt, op basis van zeer actuele informatie, over de verkeersinfarcten op de weg.

Alle ongevallen, flitscamera’s en files worden getoond op een kaart. Inzoomen kan, maar gaat niet altijd&nbspnbsp;zo vlot. Dankzij deze app zweef je (het is echt een heel stille motor!) naar kantoor waar je – na een korte  presentatie voor de collega’s – eindelijk aan de slag kan.

09:30
Maar waar te beginnen? Het belooft weer zo’n dag te worden dat alles op je afkomt, terwijl je zelf toch ook al heel wat had gepland. Het overzicht behouden is op zo’n moment allesbehalve eenvoudig. Gelukkig zijn er zelfs hiervoor handige apps. Wunderlist, bijvoorbeeld, een gratis app voor Android en iOS, dat allerlei lijstjes voor je beheert: to-do’s, boodschappenlijsten, checklists, enzovoort.

Natuurlijk kunt u ook op uw pc lijstjes maken en beheren, maar het voordeel van Wunderlist is dat je onderweg alles kunt noteren waar je aan denkt en dat dan synchroniseren met uw pc-versie op kantoor. Waar de filters en zoekfuncties dan weer voor een snel overzicht zorgen.

12:30
Tijd voor een snelle lunch met de collega’s, in je nieuwe wagen natuurlijk. Via foursquare (iOS, Android, BlackBerry, Symbian, windows Phone, Palm webOS) vind je nuttige tips van je vrienden over restaurants in de buurt, zelfs opgesmukt met enkele foto’s.

Maar aangezien de feestdagen nog maar net achter de rug zijn, moet iedereen wat op de kilo’s letten. De gratis app CalorieTeller (iOS, Android, BlackBerry) laat in dat  opzicht weinig aan de verbeelding over.

Natuurlijk vind je er niet elke bereiding van elk restaurant in terug, maar voor de hamburgers van sommige bekende fastfoodketens kun je er wel terecht. En kijk ook even naar Groupon (iOS, android, BlackBerry, Windows Phone). Deze app is niet alleen gratis, je vindt er misschien ook een kortingsbon voor een restaurant in je buurt.

14:00
In de namiddag besluit je thuis te werken. Maar onderweg naar huis word je al gebeld door een collega voor informatie die voorlopig enkel op uw pc is opgeslagen. Vroeger had je meteen rechtsomkeert moeten maken, maar nu is het net iets eenvoudiger.

Doordat je dit bestand met Dropbox hebt gesynchroniseerd kun je met uw smartphone via de gratis Dropbox app (Android, BlackBerry, iOS) de informatie in het betreffende bestand terugvinden. En terwijl je rustig verder naar huis rijdt, kan je collega alvast voortwerken.

15:00
Je internetprovider geeft onverwacht de geest. Hierdoor is niet alleen je mailserver onbereikbaar, maar je kunt ook niet via VPN bestanden op de server plaatsen. Dan brengen apps zoals Gmail (gratis, (Android, BlackBerry, iOS, Symbian, Windows Mobile) de redding: Gmail laat je verder mails versturen en ontvangen van verschillende accounts als je dat zo hebt ingesteld.

Ook Evernote (gratis, iOS, Android, Palm Pre, Windows Mobile), een dienst die net zoals Dropbox het delen van bestanden mogelijk maakt, kan dan best handig zijn. Niert alleen kun je hiermee bestanden delen over meerdere toestellen, je kunt er ook commentaar aan toevoegen. Ideaal ook wanneer je iets opmerkt onderweg: je neemt er een foto van en schrijft daar meteen bij wat je er achteraf mee van plan bent.

18:00
De avond begint en je wilt nog zo veel doen. Sommige apps kunnen hierbij een heuse hulp zijn. Wil je snel winkelen? Je stelt een lijstje op in de Delhaize Shop-app of in Colruyts Collect & Go-app en stuurt dat online als bestelling door. Beide zijn gratis maar enkel op iOS beschikbaar.

Je hebt zin in een concert? Neus dan eens in de app van Ancienne Belgique (gratis, iOS en Android), die voor elke optredende artiest tonnen informatie voorziet, en uiteraard een link naar de online bestellingmodule. O ja, en in het gedeelte reacties vind je wel eens een overtollig ticket te koop.

Blijf je toch liever thuis, voor de tv, al dan niet met dekentje? Dan kan Yelo van Telenet (gratis, iOS) soelaas brengen: zij bieden voor alle zenders een overzicht, dat ook voor klanten bij andere leveranciers nuttig kan zijn.

Voor een drankje hierbij kan The Cocktail App (€ 1,59, iOS) van pas komen. Deze applicatie vertelt je hoe u 35 populaire cocktails moet maken, waaronder de White Russian en Tequila Sunrise. Elke cocktail verschijnt schitterend realistisch vormgegeven op je scherm, met extra informatie over de geschiedenis ervan.

23:00
Na afloop van een vermoeiende maar bevredigende dag besluit je nog even buiten naar de sterren te kijken. Maar wat was dat sterrenbeeld ook weer? Met Google Sky Map (gratis, Android) kun je het meteen terugvinden: gewoon datum, tijd en locatie ingeven en Google loodst je door de sterrenhemel.

Die van het jaar 1900 of het jaar 2100 ook trouwens. Na een rustgevend maar toch leerrijk laatste kwartier besluit je te gaan slapen.