De kans is groot dat Kinect binnenkort in laptops en andere mobiele toestellen opduikt. Microsoft probeert zijn bewegingssensor ook buiten de spelcomputer Xbox 360 populair te maken. Officieel wordt er nog niets aangekondigd, maar The Daily kreeg enkele prototypes te zien van het project. Het gaat om Asus-minilaptops waarbij boven het scherm (waar de webcam […]

De kans is groot dat Kinect binnenkort in laptops en andere mobiele toestellen opduikt. Microsoft probeert zijn bewegingssensor ook buiten de spelcomputer Xbox 360 populair te maken.

Officieel wordt er nog niets aangekondigd, maar The Daily kreeg enkele prototypes te zien van het project. Het gaat om Asus-minilaptops waarbij boven het scherm (waar de webcam normaal gezien zit) de Kinect-sensor is verwerkt. Onder aan het scherm zitten enkele ledlampjes.

Foto’s van de laptops zijn er niet, maar een anonieme bron bij Microsoft bevestigt aan The Daily dat het om officiële prototypes gaat.

Kinect is een soort camera die Microsoft ontwikkelde voor de Xbox 360. Het systeem herkent bewegingen, waardoor je een spel kan spelen door bijvoorbeeld te springen of met je handen te zwaaien.

De website denkt dat Microsoft de technologie in licentie zal verkopen. Ook ontwikkelingen en innovaties zullen vooral door toestelmakers worden uitgewerkt.