Alcatel-Lucent gaat in België 185 mensen ontslaan. De beslissing komt voort uit de besparingsmaatregelen die vorig jaar werden aangekondigd. Het telecombedrijf telt vandaag 1.730 werknemers in ons land en wil knippen in overheadkosten. Het gaat om het uniformiseren van de gebruikte toepassingen. Maar ook om het inkrimpen van bepaalde afdelingen die vandaag minder interessant zijn […]


Alcatel-Lucent gaat in België 185 mensen ontslaan. De beslissing komt voort uit de besparingsmaatregelen die vorig jaar werden aangekondigd.

Het telecombedrijf telt vandaag 1.730 werknemers in ons land en wil knippen in overheadkosten. Het gaat om het uniformiseren van de gebruikte toepassingen. Maar ook om het inkrimpen van bepaalde afdelingen die vandaag minder interessant zijn geworden. Volledige afdelingen sluiten staat niet op de agenda.

Het nieuws werd vanmorgen na de ondernemingsraad aan de sociale partners bekendgemaakt.


Woordvoerder Kathleen De Smedt nuanceert wel dat het werkelijke aantal mogelijk lager ligt.

“Het gaat niet noodzakelijk om 185 ontslagen. We gaan maximaal proberen om collega’s aan het werk te houden.” Zo worden enkele afdelingen uitgebreid. Dat betekent dat sommige werknemers intern kunnen doorschuiven. Verder sluit het bedrijf niet uit dat jobs die vandaag worden uitgevoerd door onderaannemers opnieuw intern worden ingevuld

Wie er wordt ontslagen is nog niet bekend. “Eerst moeten we onderhandelen met de vakbonden, maar we denken tegen de maand mei een beter zicht te hebben op wat er effectief zal gebeuren”, zegt De Smedt.”