De voornaamste uitdaging van het logistieke project met betrekking tot de basisuitrusting voor de Federale Politie was de noodzaak aan een volledig geïntegreerd beheersplatform dat ondersteuning biedt bij het beheer van de uniformen. De uniformstukken kunnen online besteld worden bij het centraal distributiecentrum of kunnen aangekocht worden in de winkel te Brussel. In een eerste […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De voornaamste uitdaging van het logistieke project met betrekking tot de basisuitrusting voor de Federale Politie was de noodzaak aan een volledig geïntegreerd beheersplatform dat ondersteuning biedt bij het beheer van de uniformen. De uniformstukken kunnen online besteld worden bij het centraal distributiecentrum of kunnen aangekocht worden in de winkel te Brussel. In een eerste fase worden de orders van de agenten gegroepeerd per levereenheid en in de online webshopmodule geplaatst door de 1.200 logistieke verantwoordelijken.

De complexiteit lag tevens in de vraag van de Federale Politie naar specifieke added value diensten waaronder de volledige integratie van een 40-tal logistieke stromen zoals de flow voor buitenmaten en naamplaatjes, de integratie van de retourenflow in de webshop module, de integratie en levering van drie kassawerkstations in het verkooppunt te Brussel, alsook de integratie van het puntenbeheer in de webshop module voor de lokale politie.
Daarenboven moesten ook de reeds bestaande gegevens aangaande artikelen, inkooporders, puntenconsumpties en contracten van alle uniformen geïmporteerd kunnen worden.

[download_file]

 

Het succes van het project bij de Federale Politie ligt in de combinatie van een aantal key elements:

  • Het geïntegreerd multi-principal basis ERP-platform.
  • De performante tools voor documentbeheerreporting en geboden user-traings.
  • Het collaborative aspect van de geboden oplossing dat ervoor zorgt dat de Federale Politie zelf actief bijdrage levert op het ERP-platform.
  • De vlotte en open samenwerking tussen de verschillende partijen onderling.