Microsoft haalt midden februari enkele invloedrijke sprekers naar België voor zijn jaarlijkse TechDays. Meer dan vijftig specialisten komen uitleg geven over de nabije toekomst van Microsofttechnologie, waaronder ook Windows 8 en Windows Server. Op dinsdag 14 februari komt Jeff Prosise een presentatie geven over hoe je moet beginnen met HTML 5. Een dag later geeft […]

Advertentie

Microsoft haalt midden februari enkele invloedrijke sprekers naar België voor zijn jaarlijkse TechDays. Meer dan vijftig specialisten komen uitleg geven over de nabije toekomst van Microsofttechnologie, waaronder ook Windows 8 en Windows Server.

Op dinsdag 14 februari komt Jeff Prosise een presentatie geven over hoe je moet beginnen met HTML 5. Een dag later geeft hij een sessie over Metro, de designtaal van Windows 8 die ook in Windows Phone zit, en een andere sessie over applicatie-ontwikkeling voor verschillende platformen met HTML 5.

“Opvallend is dat we in de titels van Prosises sessies Windows 8 niet vermelden. Dat is omdat de technologie waarover hij komt spreken niet enkel voor Windows geschikt is, maar ook voor andere platformen. App-ontwikkelaars kunnen er toestelonafhankelijke software mee maken”, zegt TechDays-organisator Luc Van de Velde.

Belg uit Redmond
In het programma voor ontwikkelaars komt ook nog een andere specialist praten. Bart de Smet is een jonge Belg die op het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond werkt. Hij komt vertellen over de nieuwe runtime in Windows 8, die de oude Win32-runtime vervangt van vroegere Windowsversies. Die is volledig vernieuwd en ondersteunt nu ook de Metro-interface. Ontwikkelaars krijgen te horen hoe ze de nieuwe library’s en API’s moeten aanspreken.

Nog een andere klepper die langskomt is Scott Guthrie, de baas over de afdeling ontwikkeling bij Microsoft. Hij komt onder andere over Azure praten, de cloud die Microsoft zelf aanbiedt. Hij zal de openende presentatie verzorgen op de eerste dag van de TechDays en houdt nog een sessie waarin deelnemers hem vragen kunnen stellen.

Infrastructuur
Naast de sessies voor ontwikkelaars is er een programma voor IT-professionals over de IT-infrastructuur. Op verzoek van het publiek haalt Microsoft Corey Hynes nog eens naar België. Zijn programma staat nog niet helemaal vast, maar allicht zal hij vooruitkijken naar Windows 8 en Windows Server.

Vijay Tewari en Adam Hall van het productteam achter System Center komen de tools tonen om datacenters en de cloud mee te beheren.

Nieuw vanaf dit jaar is ook een reeks sessies voor mensen die willen gaan ondernemen. Wie als ontwikkelaar zelf een zaak wil opstarten om apps te ontwikkelen, krijgt daarover uitleg op de TechDays.

Microsoft verwacht 2.500 mensen, 1.500 betalende deelnemers en 1.000 studenten die aparte sessies kunnen volgen. In tegenstelling tot vorige jaren ligt de locatie in Wallonië, vlak over de taalgrens. Microsoft hoopt hierdoor op een evenwichtigere mix van Nederlands- en Franstaligen.

Advertentie