Microsoft maakt bekend dat het nu ook met LG een patentafspraak heeft voor toestellen op Google Android en Chrome OS. Het blijft vreemd klinken, Microsoft betalen voor een product van Google, maar het softwarebedrijf in Redmond is er de laatste tijd zeer goed in. Microsoft is van oordeel dat Android en Chrome OS technologie van […]

Advertentie

Microsoft maakt bekend dat het nu ook met LG een patentafspraak heeft voor toestellen op Google Android en Chrome OS.

Het blijft vreemd klinken, Microsoft betalen voor een product van Google, maar het softwarebedrijf in Redmond is er de laatste tijd zeer goed in. Microsoft is van oordeel dat Android en Chrome OS technologie van Microsoft gebruiken. Maar in plaats van Google zelf aan te klagen, onderhandelt het met partners van Google. Die zijn namelijk veel bereidwilliger.

“Samen met onze tien vorige overeenkomsten met Android- en Chrome OS-toestelmakers (…) betekent dit dat meer dan zeventig procent van alle Androidsmartphones in de VS nu gedekt is onder Microsofts patentportfolio.” Aldus Horacio Gutierrez, corporate vicepresident en adjunct-hoofdjurist van Microsoft in een persmededeling.

Eerder sloot Microsoft al overeenkomsten met onder andere HTC, Samsung en Acer. In ruil voor de overeenkomst, waarbij de bedrijven meestal betalen aan Microsoft, belooft die laatste hen niet aan te klagen voor patentschending.

Al buigt niet iederen voor het bedrijf. Onder meer Motorola weigert in de pas te lopen. Het ging naar de Internationale Handelscommissie van de VS (ITC). Al besliste die in een voorlopige uitspraak dat Motorola wel degelijk patenten van Microsoft schendt.

Advertentie