Samsung heeft op CES in Las Vegas beloofd dat het van batterijduur een prioriteit maakt voor smartphones die dit jaar uitkomen. De opkomst van 4G heeft daar veel mee te maken. Smartphones hebben één groot nadeel: ze vreten stroom. Het groot aanraakscherm, 3G, wifi, bluetooth, gps, games en andere processorintensieve applicaties zorgen ervoor dat veel […]

Advertentie

Samsung heeft op CES in Las Vegas beloofd dat het van batterijduur een prioriteit maakt voor smartphones die dit jaar uitkomen. De opkomst van 4G heeft daar veel mee te maken.

Smartphones hebben één groot nadeel: ze vreten stroom. Het groot aanraakscherm, 3G, wifi, bluetooth, gps, games en andere processorintensieve applicaties zorgen ervoor dat veel toestellen bij intensief gebruik met moeite het einde van de dag halen.

Maar volgens Kevin Packingham, vicepresident productinnovatie bij Samsung, is het de bedoeling dat alle smartphones die het bedrijf dit jaar uitbrengt de hele dag overleven bij gemiddeld tot matig intens gebruik.

Meer stroom nodig
Het energieprobleem is niet iets wat zichzelf voorlopig lijkt op te lossen. Batterijen worden wel beter, maar tegelijk vragen de toestellen meer stroom omdat het scherm groter wordt, of door nieuwe technologie zoals 4G.

Samsung is van plan om dat deels te compenseren met grotere batterijen. Maar volgens Packingham wil het bedrijf de autonomie in haar geheel verbeteren. Dat kan door zaken zoals het zoeken naar wifi en het gebruik van LTE (4G) te optimaliseren.

Het batterijprobleem doet zich momenteel wel meer voor op de Amerikaanse dan op de Europese markt. In de VS zijn er immers al uitgerolde 4G-netwerken en 4G-telefoons. In Europa is dat minder het geval.

Zo zijn in België de licenties pas dit najaar verkocht en wordt er nog volop getest. In Nederland was die veiling al in april 2010, maar ook hier wordt momenteel enkel getest en is een 4G-uitrol niet voor meteen.


Geen velden gevonden.