Nieuws

IT gedomineerd door budgetten

Binnen het gros van de IT-organisaties heeft kostenbeheersing op dit moment de hoogste prioriteit. Maar liefst 67 procent classificeert dit als KPI. Dat blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau IDC onder IT-managers.

Na kostenbeheersing vinden IT-managers gebruikerstevredenheid (56 procent) en het bereiken van SLA’s (53 procent) belangrijk. De top vijf van prioriteiten wordt gecompleteerd door andere budgettaire zaken, namelijk de omvang van de IT-staf (49 procent) en de IT-kosten als percentage van de omzet (42 procent). KPI’s gerelateerd aan time-to-market hebben voor de onderzochte IT-managers minder prioriteit. In totaal werden ruim 130 IT-managers ondervraagd.

Innovatie
“Het blijkt dat IT-organisaties slim moeten omgaan met de ruimte die zij krijgen”, zegt Peter van ’t Verlaat, solutionmanager bij Fujitsu, dat opdracht gaaf voor de studie. Het is uiteraard noodzakelijk om budgetten niet te overschrijden, maar het is juist in het huidige economische klimaat belangrijk dat IT-organisaties flexibiliteit en innovatie bovenaan hun wensenlijst hebben staan. Wie nu innoveert, staat vooraan als de economie weer aantrekt.”

Een grote meerderheid (81 procent) van de onderzochte organisaties geeft overigens aan de eigen KPI’s te halen of zelfs te overtreffen. Interessant genoeg geldt dit vooral voor KPI’s gerelateerd aan budget en kostenbeheersing, zo geeft 90 procent van de respondenten aan. KPI’s gerelateerd aan time-to-market, service levels en gebruikerstevredenheid worden minder vaak gehaald. Alleen bedrijven met een gebalanceerde benadering van budget en service zijn volgens de onderzoekers in staat hun missie volledig te verwezenlijken.

Virtualisatie

 De resultaten van het marktonderzoek tonen ook aan dat organisaties die veel gebruikmaken van servervirtualisatie gemiddeld genomen succesvoller zijn. Dat wil zeggen: zij bereiken hun KPI’s vaker. Zekerheid voor het behalen van KPI’s biedt dit echter niet. “Servervirtualisatie dient te worden gemanaged en geoptimaliseerd om positieve resultaten te bewerkstelligen”, stellen de onderzoekers. Succesvolle organisaties, ofwel organisaties die een groot deel van hun KPI’s bereiken, gebruiken vaker tools van de storage- en serverleverancier om virtuele omgevingen te managen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business