Nieuws

Stevige doorbraak verwacht voor SSD's

De opmars van solidstatedrives schakelt dit jaar een versnelling hoger. De prijs zakt onder 1 dollar per gigabyte.

Marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat 2012 een nieuw recordjaar wordt voor SSD’s. Flashopslag is al enkele jaren aan een opmars bezig maar kampt momenteel nog met een te groot prijsverschil om volop met harde schijven te concurreren. In 2012 zal de markt versnellen.

Stimulans
Zo zal in de tweede helft van dit jaar de prijs voor het eerst zakken onder 1 dollar per gigabyte SSD-opslag, verwacht IDC. Dat geeft de sector een stimulans om vaker SSD’s te gebruiken in pc’s. Tegelijk spreekt het onderzoeksbureau van een nieuwe impuls door het succes van tablets en ultrabooks, Windows 8 en de trend van dualdrives, waarbij computers zowel een gewone harde schijf als een SSD bevatten.

Vorig jaar haalde de sector voor SSD’s een omzet van 5 miljard dollar, schat IDC. Dat is meer dan een verdubbeling van de 2,4 miljard dollar van 2010. Die omzet zal nog verder toenemen. Zo verwacht het marktonderzoeksbureau tussen 2010 en 2015 een gemiddelde groei van 51,5 procent per jaar.

Thailand
Uiteraard heeft het wereldwijd tekort aan harde schijven door de overstromingen in Thailand ook zijn impact op de markt. Hoewel sommige hardwarefabrikanten beweren dat de prijzen alleen in het eerste kwartaal hoog blijven, verwacht IDC dat dit ook in het tweede kwartaal zo zal zijn.

Al is ook dat goed nieuws voor de SSD-sector. Zo zullen computerfabrikanten op zoek gaan naar solidstatedrives om het gat in de harddiskmarkt op te vullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business